foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 31 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 27, 2008 11:30 
Akvarist
Kasutaja avatar

sellega olen nõus, et ega see mullis kala kasvatamine õige ole....samas võib selle kohta öelda nii...et ega kõige armsam ei ole vaadata ka seda kuidas toidupoes kalad väikses akvaariumis ringi ujuvad...samas väikeses "mullis" elavaid kalu on meil alati võimalik päästa, kui nende omanikud siia foorumisse satuvad....ja see on ju positiivne... :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 27, 2008 11:40 
Moderator
Kasutaja avatar

Kui satuvad. Enne lähevad kalad kas huvi kadumise tõttu või halbade olude tõttu vetsupotist alla...
Minu meelest süvendavad säärased reklaamid vaid arvamust, et nagu ebahuvitavaks muutunud mängukaru või närtsinud lilled, võib ära visata ka kalad. Ja muud loomad samuti.
Kui ikka piisavalt taguda, puruneb ka puupea ja hoiatavad sildid lapsevankritel "enne vankri kokku panekut võtke laps välja" muutuvad aktuaalseks....(oli selline anekdoot kunagi).

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 27, 2008 11:43 
Akvarist
Kasutaja avatar

selge...ilmselt pole siin mõtet arutleda, kuna tegemist ei ole aruteluga vaid vaidlusega, kus igal ühel oma arvamus ja kohati lihtsal ei mõisteta teineteist...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 27, 2008 11:48 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kas äkki oleks võimalus selliste mullide müümise vastu midagi korraldada nagu kasutaja Felch juba välja pakkus, kuid siiski midagi palju mõjuvamat?
Mingi loomakaitse ametiga jutule minna või midagi analoogset, et kas sellest oleks abi?
Ise oleksin nõus selle ettevõtmise käsile võtma kui teaksin, et sellest ka abi ja kasu oleks.
Kalad on igati elusolendid nagu ka kõik muud lemmikloomad, kes nende õiguste eest seisaks peale Meie :)

Kõik valgustusest

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 29, 2008 10:45 
Akvarist
Kasutaja avatar

Olen kuulnud, ise seadust lugenud ei ole (ja kahjuks soome keelt ka nii hästi ei valda), et Soomes on mullide müükki keelatud ja just nimelt seadusega.
Minu teada meie vabariigis kehtivas loomakaitseseaduses seda sätet sees ei ole.
Tean seda ka, et piisava allkirjade hunniku olemasolul on võimalus viia seaduse muutatuse ettepanek riigikokku. (milline on piisav, ma ei tea ehk 50 allkirja on piisav, et keegi asja hakkaks üldse läbi vaatama ja arutama?)
Ja veel- kuidagi peaks saama zoopoed nii kaugele, et nad ei müüks kuldkalu lastele kilekotiga kaasa. Ise olin tunnistajaks, kui lapsed ostsid sõbrale kingituse, suur arutelu käis selle üle, mis sõbra isa võib öelda, kui kala koju viiakse, sest akvaariumi neil ju ei olnud. Arvati, et 3L purgist peaks ka piisama. Ütlesin küll kõval häälel, nii, et müüja pidi seda kuulma, et sellisel juhul peaks sünnipäeva lapsele laskma poe kinkekaardi teha jne. kuid müüja vaid naeratas ning pakkis kala kilekotti.
Sanette jutust siin kunagi talvel kumas ka see teema läbi. (just nimelt see kalakeste müümine) aga ega siis "mingite muttide" juttu keegi kuulma hakka. :) Kaupmehel on oluline kaubast lahti saada.

3 Guraamit, 1 ants,2.10.07,4 pärlskalaari 14.10. 07 15.10.07 ants Tinna,08.07.08 Hoplosternum thoracatum Algus 29. 07. 07. 250L AZOO CF-1200,CO2; 4x 30w 21. 09. 08 500L +õhupump13.10.08 http://filmipaevad.ee/2011/

Üles
 Teema pealkiri: seadusemuudatus
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 29, 2008 09:40 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 12
Võiks ju proovida seda allkirjade kogumist mull-akvade vastu?
Sa Kristy (Ümeramees) oled selline liikuv ja toimekas naisterahvas, uuri seda asja. Usun, et siit foorumist saaksime rohkem kui 50 allkirja kätte!
Mis arvate, kaasakvaristid?

Üles
 Teema pealkiri: Kalad mullis
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 29, 2008 09:47 
Akvarist
Kasutaja avatar

mina annaksin oma hääle kindlalt !!! aga äkki oskab keegi seda asja siin käima panna , ja kuidagi moodi koguma hakata :D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 29, 2008 10:57 
Akvarist
Kasutaja avatar

natuke o.t ehk aga...
mina sain "mulli" ühe tuttava käest niisama ja seisis see mul kapis riiulil päevani... mil teine tuttav pillas köögipõrandale oma klaaspokaali koos 2 gupiga ja helistas mulle...
ilma eelevalt akvaristi foorumit lugemata ja uskudes oma tuttavaid et kala VÕIB küll elada "mullis", pidasin suht süüdimatult oma kahte gupit koos mõne kivi ja plastmasstaimega ja olin õnnelik... (kalad, ma nüüd usun nii õnnelikud polnud :? )

et siis see poodides müügi keelamine ei välista minusuguste pretsedentide teket. aga allkirja annaksin nüüd minagi :wink:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 30, 2008 12:11 
Akvarist
Kasutaja avatar

kui autogrammide jagamiseks läheb, pole mina ka kade

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 30, 2008 09:37 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
mina oleksin ka käpp 8)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 30, 2008 10:52 
Moderator
Kasutaja avatar

Mina olen ka valmis allkirja andma.
Aga...nagu isegi teate, on igasugu keelud natuke negatiivsed asjad. Ise tean mis teen, mida miski ametnik tuleb siia hüppama...
Selgitamine oleks parem sest nagu näha, ei tea paljud tõesti et mulliakvas kalu kaua ei pea.
Äkki annaks loomakaitse seltsile vms organisatsioonile selgeks teha, et mullakvade kohta käiv selgitav reklaam oleks väga hea mõte?

Poodide jaoks peab vist tõesti keeldu rakendama, nemad teavad suurepäraselt, mida müüvad.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 30, 2008 10:58 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pole halba ilma heata...ma arvan. Tunnistage nüüd ausalt ülesse kelle tõsisem akvaariumi harrastus sai alguse just mullist???....arvan,et neid ei ole vähe. Ka minu esimene akva oli vist mingi 10 liitrine kititud kast mis on minu arvates sama mis mull....

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 30, 2008 11:47 
Akvarist
Kasutaja avatar

no mull on ikka natuke teine, kui kandiline kast, olgugi, et mahud samad on.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 30, 2008 11:04 
Moderator
Kasutaja avatar

Minu esimene akva oli vist 100l purk kauplusest "Loodus" (olgu kinnisvargad tema jäänuste vastu õrnad...). 5l mull oli tõesti kah kunagi olemas, asukaks bettade paar. Seda ma taipasin kuidagi intuitiivselt, et seal kuldkalu pidada ei anna aga tegelikke teadmisi ei olnud. Lihtsalt kõhutunne. Õnneks olid poe müüjad huvitatud kaladest, mitte läbimüügist...Sellepärast mõtlengi, et laialdane selgitustöö oleks ainult hea.
Aga mull ei meeldinud üldse mitte ja mina vist temale kah mitte. Läksime lahku - pillasin selle ühe puhastuse käigus lihtsalt puruks...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 31, 2008 11:02 
Oli selline hea leht www.tom.ee ehk "täna otsustan mina"
Kahjuks suleti see eelmise aasta keskel. Tolle kaudu oleks olnud väga lihtne seda seaduse menetlust alustada, kui vaid piisavalt allkirju oleks saanud.

Aga nüüd... peab keegi looma ise lehekülje kuhu neid koguda.... Igatahes toetan seda hakkajat inimest kes selle ette võtab.

Üles
 [ 31 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver