Olen kuulnud, ise seadust lugenud ei ole (ja kahjuks soome keelt ka nii hästi ei valda), et Soomes on mullide müükki keelatud ja just nimelt seadusega.
Minu teada meie vabariigis kehtivas loomakaitseseaduses seda sätet sees ei ole.
Tean seda ka, et piisava allkirjade hunniku olemasolul on võimalus viia seaduse muutatuse ettepanek riigikokku. (milline on piisav, ma ei tea ehk 50 allkirja on piisav, et keegi asja hakkaks üldse läbi vaatama ja arutama?)
Ja veel- kuidagi peaks saama zoopoed nii kaugele, et nad ei müüks kuldkalu lastele kilekotiga kaasa. Ise olin tunnistajaks, kui lapsed ostsid sõbrale kingituse, suur arutelu käis selle üle, mis sõbra isa võib öelda, kui kala koju viiakse, sest akvaariumi neil ju ei olnud. Arvati, et 3L purgist peaks ka piisama. Ütlesin küll kõval häälel, nii, et müüja pidi seda kuulma, et sellisel juhul peaks sünnipäeva lapsele laskma poe kinkekaardi teha jne. kuid müüja vaid naeratas ning pakkis kala kilekotti.
Sanette jutust siin kunagi talvel kumas ka see teema läbi. (just nimelt see kalakeste müümine) aga ega siis "mingite muttide" juttu keegi kuulma hakka.
Kaupmehel on oluline kaubast lahti saada.