Sain nüüd kasti lõpuks kadrioru akvaariumimeistritelt kätte. (pildid albumis).
Teatava hulga raha eest olid nad teinud kasti põhja augud, andsid kaasa läbiviigud ja torujupid ning tugevdasid põhjaklaasi (väidetavalt oleks 5mm klaas nõrgaks jäänud ja nad kleepisid põhja peale mitmest klaasitükist kokku paksemat klaasi peale – see siis nendepoolne algatus, millega ma nõus olin).
Edasine plaan:
Eheim ecco 2234
Hydor ETH 200W
Lisavalgustus (???ei tea kuipalju vaja oleks ..... Hetkel olemas torud: 18W/965 DE LUXE T8 Philips ja 18W/89 aquarelle T8 philips.)
Põhja alla sobiva paksusega matt, mis vastavalt klaasile parajaks lõigatud (et kast toetaks klaasi mitte raamiga riiulile)
Ehituspoest kruusa (2-5mm frktsiooniga)
Ei ole plaanis CO2 ega põhjasoendus (kahjuks).
Ja elanikeks saaksid mingid taimed ja mingid kalad (otsustamata veel. Ilmselt kolivad esimestena sisse olemasolevad mõõgud ja edasi näitab aeg)
Kuidas tundub? Kas olen midagi läbi mõtlemata jätnud?
Mure nüüd järgmine. Oli plaan teha käpiku soovituste järgi:
/tehnika/6032/index.html (+ mõned isiklikud nõuanded): : : : :
Põhja lähedal flööt, mis jääks pinnase sisse (ehituspoest 3 cm PVC toru, augud tihedalt sisse ja kärbsevõrku ümber, et sodi sisse ei läheks)
Vee äravool ülevalt- pinna lähedalt – sõel ees. - abiks pleksiklaasist toru (mille hangin proplastist või ehk käpikult) - kinnitub otse läbiviigu külge.
Ja siis selline mure, et akvaariumimeistrid soovitasid kangesti flöödi ikka üles panna ja äravoolu alla. Kas oleks ka reaalset vahet kumb ülevalt kumb alt? (mulle natuke meeldis mõte, et flööt näha ei jää). Sellisel juhul äravool otse läbiviigu külge ja siis poodi flöödi järgi?
Teine mure veel see, et lootsin et saan uude akvasse üle tõsta ka väikeses akvas elutsevad taimed, kuid nende vahel elab üsna palju väikeseid prahitigusid. Mis mu variandid on? Kas ei tasuks nendele taimedele loota, kui uut kasti teovabat sooviksin? Või kas töötaks variant: vanast akvast kalad uude kasti, liiv välja, alles jätan ainult sellised taimetutsakad kus silmaga nähtavalt ei leidu tigusid – hoian neid seal mõnda aega karantiinis ja kui tundub, et tõesti puhtad siis ikka kolin üle?
Asjalike nõuannete eest olen juba ette tänulik.