Rein kirjutas:
renxx kirjutas:
Selle kaane alla tõesti valguse juurde monteerimine väga keerukas ettevõtmine.
Üsna üllatav spetsialisti suust selliseid avaldusi kuulda arvestades et päris mitmed sel alal täiesti kogenematud akvaristid on omal käel lisatoru paigaldamisega kenasti hakkama saanud.
Nii vaatasin neid teie isetehtud torulisamisi ja sellega saaksin ka mina hakkama aga kui klient soovib et ballast jääks kaane alla, siis ei ole siin see elu enam nii lihtne, kuna niiskus oli selle kaane all rohkem kui küll ja isegi tilkus sealt seda vett. Nüüd kui sinna vesisesse keskonda tavaline elektronne ballast niisama panna, ei ole sellel akval eriti pikka pidu, heal juhul tekib lühis ja lööb korteri kaitsme välja, kehvemal juhul saavad kalad mõnusad elektrilöögi ja siis ei ela enam akvas eriti kedagi:)
Minu plaan oli ka t5 toru kasutada ja seda sama eelpool mainitud 39w ning süüteseadme oleksin pannud elektritarvete karbikusse, juhtmed ära ühendanud ja siis termokahaneva toruga selle asja kinni sulatanud, et ballast saavutanuks veekindluse. Aga sellega kaasneb jällegi teine mure, kuna kui ballast on seal karbikus ja termokahaneva toruga kinni pandud, siis ei liigu seal ka enam õhku ja teada on see, et ballastid soojenevad, aga kui pole piisavalt jahtumisruumi, siis elektroonsed vidinad ballasti sisemuses tahavad mingi aja pärast töölepingu lõpetada. Samas kui see ballast sinna kaane alla panna ei pruugi ka midagi juhtuda, kuid siiski mina seda riski omal vastutusel ei võtaks:)
Ma ei ole mingi meistrimees ja sellist ettevõtmist kerge käega ette ei võtaks, mis kliendile hiljem peamuresid juurde tekitaks.