foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 20 postitust ]  Eelmine  1, 2
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Juun 29, 2004 10:10 
Akvarist

Jah, esimesed allikad, mida kunagi lugesin, väitsin, et alla 50 liitrist akvat on algajal raske pidada, siis lugesin, et 60 on enam-vähem, siia tulles nägin, et vähemalt 100 liitrit peab olema, või siis hoopis 150, olen siit lugenud ka, et 200 liitrit...:( Kisub kurvaks kätte... kui on esimene akvaarium, siis ei taha ju kohe hiiglaslikku muretseda, ehk pole selleks ruumi, aega ja vahendeidki:(
Ma saan Su mõttest tegelikult aru, aga mida siis peaks tegema, et kätega akvaariumisse mingit jama ei viiks? desinfitseerida vist ei saa, sest vaevalt kaladele des. aine meeldib, äkki peaks käsi enne keetma :) Ilmselt peaks siis lihtsalt pesema, aga mis ainega, iga pesuvahend ehk ka pole hea?
Mida Aqua Safe teeb?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Juun 29, 2004 10:57 
Akvarist

Pildid: 0
Ah ärge nüüd sellist jama ka ajama hakake, et väikest akvaariumit pole võimalik pidada... 60L-se saab SUUREPÄRASELT toimima ilma, et üle peaks pingutama.
Heaks näiteks on Tiff, kellel on alla 100L akvaarium ja enamikul taimekasvatajail pole talle siiski midagi vastu panna oma suuremate kastidega...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Juun 29, 2004 11:18 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Hardil õigus, ei maksa hirmutada inimesi. Suuremas akvas protsessid toimuvad aeglasemalt ja seepärast mõnevõrra lihtsam, kuid see ei tähenda et väiksega poleks võimalik majandada. Üle ei maksa asustada, see ehk väikse akva üks suuremaid ohtusid. Vaadake parem kui ilusad võivad olla väikesed akvaariumid:
http://showcase.aquatic-gardeners.org/2 ... ry=0&vol=0
Käsi olen ise ka seebiga pesnud, kui ära loputada ei juhtu miskit halba.
Aqua Safe on kloori- ja raskemetallide eemaldamise vahend.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Juun 29, 2004 12:48 
Akvarist

Mina olen ka käed seebiga pesnud ja siis pikemalt, kui tavaliselt, võimalikult kuuma vee all loputanud -- st. nii kuuma all, kui vähegi kannatab. Samuti käivad pesust läbi noad, pintsetid jms., mis akvasse lähevad.
Mul endal on 54L kast, veidi suurem, kui sinu oma, ja toimib. Põhiline probleem on see, et mõningaid taimi on suhteliselt võimatu pidada (vallisneeria, cabomba etc) sest kasvavad väga kiiresti ja suureks ning varjavad siis valgust hullupööra. Pole nad ka eriti ilusad väikeses akvas. Vallisneeria näiteks teeb 2 tiiru akvaariumile peale, kui teda ei kärbi.

Tänud, Rein. Selle lingi ma kaotasin ära ja googeldamise abil enam ülesse ei leidnud:(. Seal on jah väga toredad-ilusad-pisikesed kastid.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juun 30, 2004 01:33 
Akvarist

1. Vette sattus pesuvahendit või muud keemiat (näiteks kätega).
Käsi ja asju tuleks hoolega loputada ja poorseid saastatud materjale ei tohi kasutada.

2. vVes oli mingit saastet või raskemetalle.
Likvideerida põhjus (vasktorud?) või kasutada neutralisaatoreid (Aquasafe jne)

Ma olen korra akvaariumis "tuumakatsetusi" teinud ja nägin, kuidas teod vaske sisaldava väetise peale reaalajas sussid püsti viskasid - kalu ei olnud, aga oleksid samuti hukkunud.

3. Vette sattus megakogus orgaanilist ainet (kalatoit, surnud kala, saastunud kaevuvesi) ja see siis lagunes ammoniaagiks/ammooniumiks.
Kui mõõdukalt toita, siis ei tohiks selliseid probleeme olla.

4. Midagi sattus akvaariumisse õhust (putukamürk jne).
Holitseda puhta õhu eest (mitte suitsetada ega kasutada aerosoole, hoida aken kinni)
.
5. Soojenduspulga termolüliti jäi kinni ja keetis kalad ära ning pärast sai terveks.

6. Kalad väntsutati ära ja jäid nõrgaks ning haigeks - pisikesed kalad ei tulnud toime.

7. Mingi mõte oli veel...

Üldiselt on raske öelda, mis täpselt toimus.

Üles
 [ 20 postitust ]  Eelmine  1, 2

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver