Võtsin endale hiljuti 3 Gupit umbes 15 l akvaariumisse - kaks 7mm ja üks 15 mm, äärmiselt nunnud. Vaatasin, et oleks teised seal kalapoes muidu suuremate poolt nahka pistetud, ühte juba kiusati
Ostsin siis taimi kah 2-te sorti ja kalatoitu, mis sai kohviveskiga veel samal päeval peenemaks jahvatatud maimukestele. Ja nüüd tunduvad kõik kolm küll üsna rahul oma eluga.
Mis kalad Gupidega kõige paremini kokku võiksid sobida? Mollid ja Mõõksabad? Pean silmas sellist akvaariumi, kus ei ole mingisuguseid tehisvahendeid vee kvaliteedi parandamiseks. Ainult taimed.
Kas ka Põhjakoristaja on enam-vähem sama vastupidav kui Gupi?
Tahaksin ka tulevikus jätta hapniku produtseerimise ainult taimede hooleks ning vee puhtuse tagada samuti looduslike vahenditega (teod, põhjakoristaja, veel midagi?). Akvaarium 20x20x50 on tegelikult selline kõrge. Räägitakse, et pidi väga halb olema kuna vee surve muutub suureks. Aga ega ma ääreni vett täis teda ei pannud.
Vot mina algaja soovikski nüüd teie, spetsialistide, kommentaare. Et kas mul selline ilma filtriteta jms ettevõtmine ka pikemas perspektiivis õnnestuda võiks. Kõik soovitused on teretulnud!