Huvitav--ei tea milles asi, aga tundub, et tänapäeva gupid nagu nõrgemad. Kindlasti mängib suurt rolli ka see, et tänapäeval käib metsik aretus hiidkasvandustes, kus kasutatakse ravimeid, et suremus oleks miinimumini viidud ja kui need kalad meie akvadesse satuvad, siis pole nad enam nii vastupidavad ja haigestuvad
Umbes 15 aastat tagasi elasid mul gupid üle kahe aasta 5 liitrises purgis (kohe ehtsas purgikujulises klaaspurgis), kuni järgmisele kalapidajale nad ära kinkisin. Ei olnud neil häda miskit. Korra nädalas tegin täieliku veevahetuse ühe päeva seisnud veega. Purk sai puhtaks küüritud. Ainuke valgus tuli õuest. Said kuivatatud mutukaid ja "järasid" taimi
Aga viimased aastad olen gupidega hädas olnud. Kas olen alati saanud haiged gupid või on stress-situatsioonis haigused välja löönud. Alati on ilmnenud haigustunnused u. paari päeva jooksul pärast koju toomist. Teiste kalade puhul sedasi pole olnud (v.a. skalaarid, kes olid psühhiliselt kurnatud, kuna veetsid 2 päeva oma elust ämbris). Kuigi jah -- praegu elavad ka mu viimased gupid suurepäraselt ja on erksate värvidega, aga nendegi vanemad läbisid kunagi ravikuuri .