Akvaarium on 16 liitrit, termopulga ja veefiltriga... põhjas kruus ja paar taime (nimesid küll ei tea). Vesi on selge, ainult pisikesed teod ründavad aeg-ajalt... temperatuur 23-25 kraadi... vett vahetan u korra nädalas, vähem kui 1/3; lisan mingit veepehmendajat ka viimasel ajal...
toidan hommikuti mingi kuivtoiduga, mis saab otsa kuskil 2 minutiga... aga rohkem ei anna ka, sest ei taha et nad end haigeks õgivad.
Akva soetasin 2 ja natuke rohkem aastat tagasi. Selle ajaga mul sealt päris palju kalu läbi käind. Juba esimesed 4 surid alla poole aastaga... üks "teise satsi" kaladest sünnitas kaks aastat tagasi; alles jäetud neljast pojast kaks surid jaanuaris - üks suri samamoodi nagu mõned nädalad tagasi eelviimanegi - jäi kõhnaks ja tundus nagu halvatuks. Üks hüppas üle purgi ääre põrandale (kuhu ma nad vahepeal panin ja soolaravi tegin, kuna soomused tundusid lahti olevat - kalakese poest soovitati). Ja viimased kaks siis surid nüüd mõne nädalase vahega. Ja hetkel on mul üks mõõksaba ja üks guppi, kes said soetatud alles...
Ainus, kes on algusest peale vastu pidanud, on põhjakoristaja...
Ma saan veel aru, miks mu kaks guppit surid -ikkagi oma akvaariumis sündind ja kaks aastat vanad ja pool aastat tagasi mingi haiguse läbi põdenud... aga miks mu nooruke mõõksaba otsad andis, ma küll mõista ei suuda.
Vahest on lihtsalt juba siuke viha selle surimemise järel, et jätaks kogu asja sinnapaika ja unustaks nii akvaariumi kui kalad...