foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 5 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Vee koostis(-osad)
PostitusPostitatud: Teisipäev Aug 21, 2007 11:36 
Akvarist

Olen akvaariumit pidanud pea pool sajandit. Erinevad kohad, erinevad riigid, erinevad veed.
Elan veel praegu Järvamaal. Ainus koht, kus akvaarium on tühi.
Põhjused: umbes aasta tagasi muutus vesi nii, et taimed mädanesid silmnähtavalt.
Kaladele tekkis hallitus ja kalad muutusid loiuks ja ometi sõid kohutaval kombel.
Akvaariumi seintele tekkis umbes 3-4 millimeetri paksune kristalliline valkjas-hall sadestis, mis kivistus ja puhstamisel isegi vigastas klaasi pinda.
Taimed ja Saksamaa ümar 5-6 millimeetriline jõekruus kattusid pruunika haisva kattega. Ei mäletagi, et taimed nii sureksid. Olen alati taimi igas kuus kilode kaupa lihtsalt ära visanud.

Mingi mulle teadaolev veega manipuleerimine ei aidanud. Järelejäänud guraamid, umbes kolmkümmend tulipunast pika, musta sabaga mõõksaba andsin ühele akvaariumipoele koos umbes kolmkümmend sentimeetrit pika-laia kuldkalaga.

Pole olnud võimalust vee koostist määrata. Ka kristallilist sadestist ei taibanud koguda, aga seda on praeguses joogivees siiski alles, sest läbipaistvast plastist kanistris , milles hoidsin varuvett, on sadet näha.

*** Kuna tegu polnud idee, ettepaneku ega soovitusega siis liigutasin teema sobivamase rubriiki. *** Rein

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Aug 21, 2007 12:02 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 2
Sul probleem vee karedusega! Ehk siis Ca ioone liiga palju.
Ca üleküllus peaks ka ph aluseliseks kiskuma.
Teoreetiliselt peaks saama Ca välja filtreerida või võid kasutada "reverse osmosis" seadet.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Aug 21, 2007 12:33 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
teemaalgataja - kas sa kasutad salvkaevu vett?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Aug 21, 2007 01:03 
Akvarist

Tänan Andrest (juhatust) sünnipäeva õnnitluste eest!

Veest: Midagi peab selles minu poolt kirjeldatud sademes veel olema peale kaltsiumi. Olen küsinud kohalike inimeste käest, nad ütlevad,et isegi mingi ettevõte villib pudelisse seda vett. Ma hoopis kardan, et see tundmatu element vees (vee väljasadestuses) teeb inimesed agressiivseteks. Aga see selleks.
Ma loobusin akvaariumist Järvamaal, selles praeguses kohas.
Uuesti hakkan peale mujal. Lihtsalt jagasin minu jaoks enneolematut kogemust.
Veel kordan: kristallilise sademe eemaldamisel tavalise käsnaga tulemusi ei andnud. Lasin sihilikult sadet ladestuda, kuni klaas ei paistnud läbi. Kraapisin auto jää-eemaldajaga ja siis märkasin, et käsn oli teinud selged kriipimise sooned. See tähendab, et sademes oli klaasist kõvem aine.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Aug 21, 2007 01:10 
Akvarist

Postitatud: Teisip. Aug. 21, 2007 11:33 am Maria guru küsib, et kas kasutan salvkaevu vett.
Ei. Asula veevärk on tsentraalne. S.t. minu poolt esimeses kirjas öeldud - umbes aasta tagasi ehk 2006 kevadel trasside remondi käigus muutus vee koostis nii drastiliselt. Arvan, et: 1. vee horisont muutus;
2. vee horisonti jookseb midagi sisse leotisena muust kihist; 3. vee horisonti jookseb sisse kas sademevesi või reovesi.

Üles
 [ 5 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver