Olen akvaariumit pidanud pea pool sajandit. Erinevad kohad, erinevad riigid, erinevad veed. Elan veel praegu Järvamaal. Ainus koht, kus akvaarium on tühi. Põhjused: umbes aasta tagasi muutus vesi nii, et taimed mädanesid silmnähtavalt. Kaladele tekkis hallitus ja kalad muutusid loiuks ja ometi sõid kohutaval kombel. Akvaariumi seintele tekkis umbes 3-4 millimeetri paksune kristalliline valkjas-hall sadestis, mis kivistus ja puhstamisel isegi vigastas klaasi pinda. Taimed ja Saksamaa ümar 5-6 millimeetriline jõekruus kattusid pruunika haisva kattega. Ei mäletagi, et taimed nii sureksid. Olen alati taimi igas kuus kilode kaupa lihtsalt ära visanud.
Mingi mulle teadaolev veega manipuleerimine ei aidanud. Järelejäänud guraamid, umbes kolmkümmend tulipunast pika, musta sabaga mõõksaba andsin ühele akvaariumipoele koos umbes kolmkümmend sentimeetrit pika-laia kuldkalaga.
Pole olnud võimalust vee koostist määrata. Ka kristallilist sadestist ei taibanud koguda, aga seda on praeguses joogivees siiski alles, sest läbipaistvast plastist kanistris , milles hoidsin varuvett, on sadet näha.
*** Kuna tegu polnud idee, ettepaneku ega soovitusega siis liigutasin teema sobivamase rubriiki. *** Rein _________________ Edgar Pugi
|