foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 5 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: KH, GH madal?
PostitusPostitatud: Neljapäev Juul 26, 2007 07:53 
Akvarist
Kasutaja avatar

Olen päris roheline akvanduse alal - minu esimene akva käib alates 20.juulist, taimed-teod said sisse üleeile ehk 24.juulil. Olen soetanud endale ka järgmised testid - ph, NO2, NO3, KH, GH(sera testid kõik). Tänased mõõtmise tulemused järgmised:
ph 7,5 -8 (rohkem tundub värvi järgi 7,5)
NO2 0
NO3 0
GH 6
KH 5 (eile oli 6, otse kraanist tuleval veel ka 6)

Elan maal talumajas, kus vesi tuleb sügavast puurkaevust, mis on ühtlasi arteesiakaev. Kunagi on veele ka laborianalüüsid tehtud (tulemused paberil on küll kahjuks kaduma läinud) ning sealt küsiti, et kus küll selline kullaauk asub, ja et pange vesi kasvõi otse pudelisse ja kohe müüki. See selleks aga kas selline vesi ka kaladele-taimedele sobib? Olen siin foorumis tuhlanud aga mida rohkem uurin, seda rohkem küsimusi tekib. Ja vaatan, et enamusel on need näitajad hoopis palju kõrgemad. Kas ma peaksin midagi ette võtma ja kui, siis mida?

Mul on 110l Juwel akva, taimi on sees päris palju (13 liiki vist) ja teod on päris tegusad, rallivad ringi ja söövad isukalt kurki. Varsti tahaks mõõksabade paari ka sisse tuua, aga kas ikka tohib juba või pabistan liialt?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Juul 26, 2007 09:57 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Sul on tõesti vedanud. Enamasti siin inimesed on hädas liiga kareda veega ja üritavad GH-d alla saada pöördosmoosiaparaatide, vihmavee, turbaleotise ja mille kõigega veel. GH 6 peaks olema väga sobiv kõikidele pehmet vett armastavatele kaladele ja taimedele ja kui sul ongi plaan mingit sellist kooslust pidama hakata, mis karedamat vett nõuab, siis vastavate soolade vette lisamine, ei tohiks ka väga keeruline olla.

Üles
 Teema pealkiri: no2
PostitusPostitatud: Neljapäev Juul 26, 2007 11:23 
Akvarist

Kalade toomisega võiks veel oodata. Las teod mürgeldavad. NO2 peaks varsti suuremaid näite andma. Mõõda seda näiteks nädal pärast tigude lisamist.
/article_view. ... fldAuto=16

Üles
 Teema pealkiri: Re: KH, GH madal?
PostitusPostitatud: Neljapäev Juul 26, 2007 11:50 
Administraator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Silja kirjutas:
Tänased mõõtmise tulemused järgmised:
ph 7,5 -8 (rohkem tundub värvi järgi 7,5)
NO2 0
NO3 0
GH 6
KH 5 (eile oli 6, otse kraanist tuleval veel ka 6)

näed siis.
Kärdla kandi arteesiavesi on praktiliselt samade näitajatega.
minule sobib igatahes hästi.
akvaariumisse ka väga hästi.
karedust töstma hakata pole küll vaja.

Tsiteeri:
Mul on 110l Juwel akva, taimi on sees päris palju (13 liiki vist) ja teod on päris tegusad, rallivad ringi ja söövad isukalt kurki. Varsti tahaks mõõksabade paari ka sisse tuua, aga kas ikka tohib juba või pabistan liialt?

taimedega akvaariumisse vöid mööksaba paari küll rahulikult sisse tuua.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Juul 27, 2007 08:33 
Akvarist
Kasutaja avatar

Suured tänud vastajatele! Asi kohe selgem ja süda rahulikum! Teod on endiselt rõõmsad ja hea isuga ning esimeste kalade toomisega ootan siiski järgmise nädalani.

Üles
 [ 5 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver