foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 12 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Vees hõljuv sodi
PostitusPostitatud: Laupäev Nov 04, 2006 09:54 
Akvarist
Kasutaja avatar

Asi selles, et vees on hõljuvat sodi-helbeid. Nagu oleks tolmukübemed.
Pale veevahetust sifoonimist - u 100 liitrit (s.o.30%) tulid helbed tagasi paari tunniga.ja nüüd samamoodi olnud. Ei teki neid juurde ega lähe ka ära.
Akva mul 325 liitrine, taimi palju sees, kalu pole ka palju. süüa annan 1-2 korda päevas nii helbeid kui ka kuivatatud vesikirpe. Vahepeal andsin ka elussööta. Kas on ehk sellest???
Filtreid on mul 2 - sisefilter FAN3 ja välisfilter JBL 500.
Veetemperatuur 27.

Mida soovitate?

*** Mittemidagiütlev Kuidas nüüd öelda? pealkirjas asendatud. Rein

26.09.06 on uued kalad veel: 8 mõõksaba, 5 SAE-d ja 1 Pterygoplichthys gibbiceps

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Nov 04, 2006 11:51 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
sellist sodi heljumist helvestena, olen täheldanud akvaariumites, mis on puudulikult sisse töötatud (loe: ei ole tekkinud vajalikku bakterkolooniat, mis sodi ümber töötlema hakkab). aitama peaks kõigepealt 1 no2 test, et oletusele kinnitust saada või see ümber lükata ja edasi väiksemas koguses veevahetused ja mõne bakterilisandi nt. sera nitriveci lisamine.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Nov 04, 2006 07:30 
Akvarist
Kasutaja avatar

Enda meelest sai akvaarium küllaltki hästi sisse töötatud.
Ilma kaladeta oli akvaarium 10 päeva. Samas taimi oli sel ajal sees 17 erinevat. Sealhulgas kiirekasvulised jne.
Samas sai välisfiltrisse pandud ka bakterid mis poest ostsin.

26.09.06 on uued kalad veel: 8 mõõksaba, 5 SAE-d ja 1 Pterygoplichthys gibbiceps

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Nov 04, 2006 07:39 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Seda on saanud palju korrata, aga ilmselt siis ikkagi vähe: sissetöötamine toimub vaid juhul kui bakteritele on toitu. Bakterite toiduks on aga ammoniaak, ükskõik kas kalade väljaheidetest või spetsiaalselt sissetöötamiseks lisatud. Seega see et akva oli ilma kaladeta 10 päeva ei tähenda sugugi et akva oleks sisse töötanud, sama olematu tulemusega oleks ta võinud ka kuid niisama seista. Kui panid ka bakterid samal ajal akvasse siis ilmselt nad koolesid nälga - lisaks on nende poebakterite kasutegur olnud kogu aeg küsimärgi all. Ning kõigele lisaks ka reeglite järgi sissetöötamisel on 10 päeva aeg mille jooksul tõenäöliselt akva ei jõua sisse töötada. Pruugi otsingut, sel teemal on foorumis omajagu juttu.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 26, 2006 04:49 
Akvarist

mul sama jama no2 näitab 0 aga väikesed soditükid ikka hõljuvad vees on ka 2 välisfiltrit jbl500 , eriti on neid näha kui mujal valgust pole aga akva lamp põleb siis eriti kole vaadata.Mis variant veel on .et sodi tekib ja kuidas seda oleks võimalik eemaldada kas ainult siis bakteritega we?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 26, 2006 05:17 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mul on nüüd ikka juba vähem.
Vahepeal olen nädalas vahetanud umbes 100 liitrit vett korraga ja 2 nädalat olen lisanud ka Tropica uut vedelväetist. taimed vohavad ja kalad ka paljunevad piisava kiirusega. Sodi on nüüd tunduvalt vähem sellega mis sel ajal oli kui postituse panin.
Muud ma ei oskagi midagi öelda kui vett vahetada ja oodata!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 07, 2006 05:02 
Akvarist
Kasutaja avatar

hmm, vana teema küll aga..
mul oli ka sama, just nagu akva oleks tolmu täis. ei aidanud miski, kuniks ühel päeval olin nii haige, et ei saanud voodist välja. lasin plikal sööki anda ja selleks, et söök filtrisse ei lähek, keeras ta filtri kraani kinni. selle ta kinni ka unustas. järgmine hommik kui läksin akva juurde, oli vesi täiesti klaar. mis selle siis põhjustas? temperatuur oli langenud ka toa temperatuurile, nii umbes 25C, muidu mul 27-8 (discused). õnneks kõik elus ja vesi siiani selge...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 08, 2007 10:39 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kas kanisterfiltri võib voolust välja tõmmata, näiteks üheks ööks, et vees hõljuvad niiöelda tolmuterad ja taimede sodi põhja vajuks, et siis välja sifoonida. Kas filter võib üldse ilma töötamata olla, või mõjub see bakteritele halvasti? Kui vool peaks nii päevaks elektritööde tõttu ära võetama, mis siis juhtub?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 08, 2007 10:49 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kanister peaks ikka kogu aeg töötama. Muidu läeheb vesi seal roiskuma ja bakterid ka hukkuvad. vees hõljuv sodi on ajutine nähtus. Akva töötab end sisse ja probleem kaob. Üldiselt kipub olema nii,et esimene pool aastat on alalõpmata mingi sodi ja häguga probleeme aga see mure kaob mingi aja pärast nagu iseenesest.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 15, 2007 10:54 
Akvarist
Kasutaja avatar

jh, plika ei tõmmanud ka välja stepslist vaid keeras sissevoolu kraani kinni. mingi aeg läks mööda ja vesi jälle purune/tolmune, aga ma ei suutnud selle sodiga võidelda, ostsin UV filtri. Järgmine päev oli selge ja seda siiani. Vaatame kas ka jääb....

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 16, 2007 09:28 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kas UV filter on sul 24h töös ja kas 5W 650-700L veele piisab? 5W on Tartu mnt. poes olemas ja nemad kiidavad seda lampi väga, eriti kui soov diskuseid pidada.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 17, 2007 06:21 
Akvarist
Kasutaja avatar

ma sellest w ei tea midagi, ostsin ka Tartu mnt poest, samuti soovitati, eks see nende töö :) . Aga töös on ta jh 24h, esialgu...
mina lasin lambi välja valida filtri veevoolu järgi, veevool jäi aeglasemaks (keegi sellest juba ka rääkinud), mina ostsin ühe filtri veel juurde. Ma ei tea kas see oli vajalaik, tõenäoliselt mitte, aga tundus justkui, et vesi liiga seisev akvaariumis ja see ei meeldinud mulle.
eks näis mis asjast saab, selge on vesi siiani, olen rahul.
Loe kindlalt ka eelnevaid teemasi UV kohta, seal oli mingi raua sisalduse kadumise jutt ka seoses filtri lisamisel veevõrku. Meil aga oligi vesi väga rauarikas, proove pole hakanud ettenägelikult tegema, hakkan liiga muretsema ja siis keeran kõik.......praegu asi käib kenasti, ei hakka torkima

Üles
 [ 12 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver