foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 4 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Pühapäev Okt 02, 2005 07:58 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Pühapäev Okt 02, 2005 11:51
Postitusi: 18
Asukoht: tartu
kasutasin mannatera haiguse raviks ektolfluidi, aga see ei aidanud, nüüd tahan kasutada oodiniumi. ma olen vahetanud umbes pool veest. kas pean kogu vee ära vahetama, et uut ravimit lisada(kardan, et ravimid ei sobi kokku)? aktiivsütt pole. vesi on varem seisma pandud ja on seisnud 2 päeva. kuidas oleks kaladele kõige ohutum :?:


Üles
 Teema pealkiri: haigus
PostitusPostitatud: Pühapäev Okt 02, 2005 08:29 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Laupäev Sept 24, 2005 09:23
Postitusi: 57
Asukoht: Tartu
tere!

panen siia väljavõtte kasutaja "Mariia" õpetusest
omast kogemusest tean et ravimi vahetamine ei pruugi mõjuda hästi vaid tihtipeale annab hoopis vastupidise tulemuse. soovitan järgneva jutu läbilugeda ja siis otsustada mida edasi teha!

"2. sinu kirjelduste järgi on tegemist mitme haiguse kombineerumisega - korraga on külge hakanud nii parasiit, kui seenhaigus
3. mida edasi teha: täna jäta ravimi lisamine vahele, nii nagu juhendis kirjas. võta akvaariumist u. 5 liitrit (pool pange) vett ja pane sinna iga liitri kohta 1 väikese kuhjaga teelusikatäis jämesoola (ilma joodita, see kõige tavalisem), lahusta sool segades korralikult ära ja tõsta kalad u. 10 minutiks sinna soolavanni. peale seda tõsta kalad akvaariumisse tagasi ja õhtul tee veel 1 kord 10-minutiline soolavann (võid kasutada sama vett, mis alles jäi).
homme hommikul tee uus soolalahus, kaladele vann ämbris ja seejärel pane akvaariumisse uus kogus ravimit, nii nagu peaksid. tee veel 2 soolavanni päeva jooksul.
ülehomme kalla akvaariumisse äravõetud vee asemele uus ja pane akvaariumisse aktiivsöe kott (maksab u. 36.-), lase aktiivsöel (parem, kui saad selle filtrisse svammi asemele panna) akvaariumis olla vähemalt 24 tundi. ja siis kirjuta siia teemasse uuesti, kas kaladel on asi paremaks läinud või mitte ja vaatame kas ja kuidas peab edasi ravima"

head paranemist!

_________________
54l-gupi paradiis


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Okt 02, 2005 09:08 
Guru
Kasutaja avatar

Liitunud: Kolmapäev Mär 31, 2004 09:53
Postitusi: 4271
Pildid: 1
Asukoht: Tartu
soolavannid aitavad bakter- ja seenhaiguste puhul, parasiitide raviks on neist vähe kasu. kui on odinoosi kahtlus, siis soovitan siiski 20 - 36-kroonine väljaminek teha ja osta söekott, millega saab ravimijäägid veest eemaldada


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Okt 02, 2005 09:16 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Pühapäev Okt 02, 2005 11:51
Postitusi: 18
Asukoht: tartu
kahju, et kiirustasin.. :( oleksin pidanud vastust kauem ootama. panin juba ravimi vette. loodan, et midagi hullemaks ei lähe.


Üles
 [ 4 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver