Pets kirjutas:
Kui nüüd lisada teavet kuldkala kõhukinnisuse kohta, siis tekib küsimus, millega toidate? Tavaline praktika kuldkalade kõhukinnisuse vastu on värske(külmutatud) herne kasutamine, koor soovitavalt eemaldatud.
Kuna tegelete elusolenditega, siis päris tõsine küsimus - Kui te kõike väidetavalt teadsite, miks te ei toiminud nagu vaja? See ei ole ikka päris nii, et kui vesi selge, siis kõik korras. Metanool on ka selge vedelik, aga siiski surmav.
Präänikut ka - Olete väga tubli, et otsustasite abi saamiseks siia pöörduda. Olen täiesti veendunud, kui talitate saadud nõuannete järgi, läheb kõik korda
Toiduks on kuldkala graanulid, laupäeviti olen teinud paastupäeva ja pühapäeval alates detsembrist on nad saanud külmutatud säästevastseid(sel päeval graanuleid ei anna). Süüa saavad 1x päevas hommikuti, üldjuhul lugesin graanulid üle tervet doseeritavat doosi ei andnud. Kuna esimestel päevadel tekitaski see kõhukinnisuse, doos oli nende jaoks liiga suur.
Te mõtlete miks ma ei teinud teste? Või miks ma ei teinud korrapäraseid iganädalasi veevahetusi? Testidega- mul pole vabandust, toetusin infole, et kui kaladel kõik hästi, siis pole vajadust teha. (Suur viga jah.) Veevahetused - Aja nappus, pole suurt vabandust peale metsiku ajanappuse aga olen edasipidi hoolikam.
Vahepeal tekkis ka küsimus, et kui järgin nõuandeid ja teen iganädalaselt puhastuse ja veevahetuse. Kas kaladele surmavalt mõjuv NO3 tase 100!, siis neile selle nädalaga kurja ei tee?