minu tagasihoidlikud soovitused mis ühtivad ka osaliselt felch.-i omadega:
1. Vähenda valgustusperioodi 14 tunnilt 8 tunnini ja tegelikult võiksid hoopis lambid ainult toitmise ajaks ja kuni akva ees oled- sisse lülitada - sest kuna sul taimi pole(kaladel suht suva kas lambid uute vastu vahetatud ja-56w oleks ju selle akva jaoks küll, et kasvatada taimi), siis pole see valgustus ju üldse oluline- liiatigi kui toas valge ehk siis päikesepoolne tuba...
2. Isiklikult kasutaks filtris nn. spets valget filtrimaterjali mis ka rohkem seda sodi välja filtreeriks ja kui olukord ikka väga hull siis mitte ei peseks filtri vatti -vaid vahetaks kogu aeg uue vastu ....- kas sul 2 sisefiltrit ? Söe kasutamine filtris rohelise vee puhul pole minu meelest eriti otstarbekas...
3. Peaksid tõsiselt mõtelma elustaimede soetamisele - rubriigis ära anda saad nn humanitaarabina...
PS! minulgi hetkel suur peotäis ootab äraviskamist
Milline põhjainnas ja milline fraktsioon? ega ometi mulla põhja pole - küsite et miks ma nii rumala küsimuse esitan - aga sp et olen kohanud juhust, kus akvas 1 elustaim ja akva mullapõhjaga....
Kui toas
(ei saa sinu jutust nüüd päris täpselt aru: sees-kas akvas või korteris) 30 sooja ja lambid põlevad 14 h siis vee temp peaks minu kogemuste järgi peaks olema küll tunduvalt rohkem kui 20 kraadi...ehk ikka 28-30....muidugi sõltub ka nüüd sellest kas on tegemist kinnise akva kaanega st et valgusest tulenev soojus jääb kaane alla või avatud ehk siis rippuv valgusti...
4. kontrolli- ega sa kaladele liiga palju süüa ei anna!! Millise toiduga kalu söödad, kas kuivtoit, või külmutatud ...Kui puuduvad taimed ja akvas kõrge temperatuur ning söömata toidujäägid ...
5. 50% veevahetust nädalas võiks jätkata minu arvetes
Milliseid kalu ja kui palju neid on st. et kas 2 või 8 skalaari jne...osa kalu ju suuremad reostajad kui teised...
Akva üldpilt ei teeks paha
Samas kui oled akvat 5a probleemivabalt pidanud, siis hetkel täiesti algajaks(nullist) kah nagu pidada ei saa ....
Ja veel keetes kruuusa läbi tapsid sa enamuse oma akva bakterite kolooniast, mis hoiavad süsteemi tasakaalus - et siis nagu restart...