Tere!
Mul on väike - 16,5 l akvaarium, kalu on 6 + tigu Kaks mollyt, kaks gupit, põhjakoristaja ja üks betta. Kolm neist on siis suured-täiskasvanud ja kakavad ka sellemoodi. Akvaarium on paar nädalat üle kuu vana ja põhjas kivide vahel on üpris palju kakat. Proovisin mingi vaakumipõhise vahendiga puhastada, aga ei tulnud hästi välja. Eile andis tilgatest punase- väga halva nitritite näidu, vahetasin pool vett välja ja testisin kohe kärsitult uuesti- jälle punane, ma arvan, et see lenduv kaka andis mulle valenäidu? Sest hilisem - tänahommikune oli OK. Sellest tuli mõte, et kuna mul nii pisike akva, siis ehk võiks ikka seda kakast põhja veidi lahjendada. Bakterid ei suuda päris ära töödelda ehk(taim on mul ka, kes edasi töötleb) ja et see kakane põhi rikub mu veekvaliteeti ja olen mõelnud, et võiks osa kividest koos kakaga väja korjata, puhastada, keeta ja tagasi panna. Üks lisa aspekt on veel see, et mul on tekkinud päris palju orgaanilist ainest põhja, mis tuleb taimedest ja taimetoidust, mis olen kaladele pannud. Põhjas on vist siiamaani mingid kurgiseemned, kardan, et see kõik on hapuks läinud ja eritab midagi halba vette ja ma ei saa seda kätte niisama.
Olen lugenud, et põhiosa seda kakat lagundavat bakerit on just selle kruusa sees, nii et ma väga ei laastaks toda populatsiooni seal, aga pool kruusast tahaks küll töödelda.
On see hea mõte?
|