foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 8 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 04, 2015 04:11 
Akvarist

Pildid: 0
Tean juba targemate soovitust tilgateste kasutada aga kuna ribatestid ka vaja ära kasutada siis siit tulemused.Kas need numbrid vajavad kuidagi ümberarvutamist või nii ongi nagu tabelist välja loen. No No3 kahtlane---Aidake mul aru saad ,mis on valesti kui on valesti jne
Akva 300l
temp.28 kraadi
ribatest
NO3-tumeroosa number näitab 250 värvitabeli järgi/kas seda numbrit vaja ümberarvutada või on tegu millegi üleloomulikuga
No2-0
Gh-ribatestil kolm rida-ei saa aru miks numbrid vastavalt ridadele 10 kõigil
KH 6
ph 7.2

Üles
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 04, 2015 04:51 
Akvarist

Pildid: 4
Ega need ribatestid aegunud pole? Minu kogemuste põhjal lähevad nad pikapeale päris lolliks. Teine asi on see, et värvi peab võrdlema 1 min möödudes, hiljem nad veel muutuvad ja näitavad hoopis aiateibaid.

NO3 numbrit ümber ei arvutata, mina pole küll kunagi nii tumeroosat näinud mis 250 ppm vastaks :shock: Kui Te oma akvas regulaarselt vett vahetate, ei tohiks midagi sellist tekkida...

GH - võrrelge värve veeru kaupa:
kui riba peal on kõik 4 ruudukest rohelised, siis on GH <3;
1 ülemine roosa, 3 alumist rohelised - GH >4, kuid alla 7;
2 ülemist ruudukest roosad, 2 alumist rohelised - GH > 7 kuid alla 14 jne

Üles
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 04, 2015 05:06 
Akvarist

Pildid: 1
Kas olete alles akvat käivitamas?
Kui sai omal akvat käivitada, siis ribatestid tumeroosat täitsa ilmutasid meile..

Kindasti tuleb 1min oodata ja siis hea valguse käes kontrollima-võrdlema.

Üles
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 04, 2015 05:28 
Akvarist

No ma olen oma 10 testi teinud ja äsja vahetasin ka vett, ikka see esimene no3 250,tumeroosa mis tumeroosa.Ei ole algaja päris enam,akva on käinud üle aasta ja elanikud kõik elavad ja on rõõmsad. Hinge pole selle aja jooksul heitnud keegi.Teod on ainuke kaotus olnud aga need olid ka saades suured-seega eeldan et surid loomulikku surma.
Ma hakkasin testima ainult selle pärast, et taimed ei taha kasvada,ilmselt selle koha pealt jääb oskustest vajaka.Testi kehtivus 2016,müstika. Ka peale veehaetust ikka tumeroosa ja ülejäänud numbrid jäävad samasse vahemikku nagu eelevalt kirjutasin.
Mis ma selle No3ga peale hakkan?

Üles
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 04, 2015 05:36 
Akvarist

Lisan veel vetikaid akvas pole,pole ka olnud. Aasta tagasi alguses sain ostuga kaasa küll habevetikat aga sellest saime lahti ja rohkem pole probleeme olnud. Ma kipun arvama et test näitab teibaid.Kui pole ka vahet kas teen enne veevahetust või pärast veevahetust ,tulemus ikka sama.

Üles
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 04, 2015 05:48 
Akvarist

Pildid: 4
Võin nädalavahetusel NO3 tilgatesti laenata. Kirjutage privasse, kui huvi on.

Üles
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 04, 2015 08:01 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 8
mida kraanivee analüüs näitab samade ribadega?

Üles
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 05, 2015 03:18 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 20
Antud juhul ongi kaks võimalust:
1. Ribatestid "peetis". Seega tuleks kindluse mõttes testida mõne teise riba- või tilgatestiga.
2. Ribatrestid näitavad ikkagi õiget asja.

Mina isiklikult esimesse varianti ei usu. Eriti veel siis kui ribatestide kehtivusaeg on tips-tops. Riba- ja tilgatestide näidud võivad tõesti kõikuda kuid mitte nii trastiliselt.

Olen isegi aeg-ajalt 2 aasta jooksul (muidugi mitte igapäevaselt!) testinud akvavett ribatestidega "JBL EasyTest 6in1". Seal on õpetus: 2-3sek. liigutad horisontaalselt testriba, raputad testribalt ära üleliigsed veetilgad ja mõne sekundi jooksul näed mõõdikskaalalt Cl2 ning ligikaudu 1 min. pärast näed NO3, NO2, GH, KH, pH näitu. Näitusid võiks teha ja vaadata päeva- mitte lambivalgel. Tehivalguses pole inimsilma värvieristus nii täpne.

Kui NO3 (nitraadid) on 250 mg/l (100 heleroosa > 500 tumeroosa) siis on see tõesti kõrge näit kuid kalu see ei tapa. Samas viitab see näit ikkagi sellele et akvas on midagi veekvaliteediga paigast ära.

Kui tihti teed akvas põhja sifoonimist, filtri puhastust, veevahetust (%) ja sagedus, millised on kalaliigid ja asustustihedus, toitmise sagedus, valgustus (lampide eluiga), taimed?

Kuna akva on sul käinud ainult 1-aasta siis ehk veel pole tegemist niiütelda OTS'iga (Old Tank Syndrome). Pigem võib see sündroom tabada mind ja meie akvat kui muutun ühel päeval lootusetult laisaks. :)

Üles
 [ 8 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver