Kas filter muidu oli umbes, et filtrit puhastasid või kuna olid korralik akvarist ja lugesid siit, et peab iga nädal puhastama.
See muidugi hea, et neid samme järgid aga sellise "sogase" vee puhul ei tasu filtrit eriti kurnata ja mingi hetk peab laskma akvaariumil omal endal hakkama saada.
Mina ei puhasta tite akvas sisefiltrit enne 3-4 nädalat kui ta on vanast akvast võetud. Sinna ei jõu mingit elu muidu tekkida kui ma seda kogu aeg puhastan. Vanas filtris on baktereid juba piisavalt ja seal selline solgutamine ei häiri, uues on aga kohe tunda kui liiga vara seda teed. Samas ei usu, et tegu ainult filtriga.. äkki puhastad põhja ka liiga hoolikalt. Ma võin oma filtrid pesta kloori vee all ja ei näe mingei muutusi (muidugi ma ei oska öelda kui palju on vaja neid kraani all pesta,et nad päris ära steriliseeriks. mina loputan suurema mustuse välja 1-2 minutit). Ma ei ole ka meelega eriti hoolas põhja koristaja. Minul kasvavad taimed paremini kui koristan põhja kohas kuhu süüa annan. Mujal käib loodus oma rada.
Vist oli eelmine aasta kui oli endal sama probleem. Tahtsin ka olukorda kiirelt muuta ja kaasa aidata... mis tegelikult pikendas ainult protsessi. Akva saab ise väga hästi hakkama kui sa lased seda teha. Liigne puhastu ei ole alati kasulik akvale.