foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 5 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Reede Apr 01, 2005 12:35 
Akvarist

Liitunud: Kolmapäev Juul 14, 2004 01:30
Postitusi: 5
Asukoht: Estonia
Oman neljakümneliitrist taimeakvaariumi ja viimasel ajal on võimust võtmas ülalmainitud vetikas. Kuidas ka teda välja ei korja, kasvab kõikse aeg ja üha kiiremini tagasi. Tüüp on nii alatuks läinud, et on otsustanud ennast juba lihtsalt piki põhja (2-4 milline fraktsiooniga 3 cm kate) laiendama hakata. Kui ketran teda ümber vana hambaharja ja akvaariumist välja tõstan, tuleb temaga märkimisväärne hulk põhjakatet kaasa. Akvaariumis java moss, punaste lehtedega cryptocorn ja bacopa. Crypto kasvab normaalselt ja ajas isegi ühe õievarre, mis siiski enne avanemist ära kustus, java mossi hulka ei oska tänu vetikale määrata ja bacopa kidub kah kuidagi. Väetiseid ei kasuta. Java moss on vetika poolt täielikult hõivatud nagu ka bacopa. Ainsana ei paista vetikas eriti cryptocornei armastavat ja hoiab sellest eemale. Tigudest on tegevad põhjas askeldavad tornteod ning pruunid taimedega saabunud tegelased. Mida nagu märkimisväärsena võiks välja tuua, on vesi, milles on üüratus koguses roostet ehk seda pruuni sodi, mida torudes leidub. Veevahetuse korral lasen veel seista nii päeva ning panen akvariumifiltri mehhaaniliselt filtreerima. Lõpuks on vesi küll täiesti läbipaistev, kuid filtrielemendist eraldub loputamisel tugevalt pruuni sodi. Kas vetika ja selle sodi vahel võiks olla mingi positiivne korrelatsioon? Või on kellelgi teooria, kuidas toda tegelast peale SAEde sisselaskmist veel ohjeldada võiks? Tänud.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Apr 01, 2005 09:30 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Teisipäev Nov 16, 2004 10:38
Postitusi: 140
Asukoht: Järvamaa
Kui SAE-sid pole, lase kari gupimaime karjamaale! Omast kogemusest tean, et aitab. Sain ühe päris karvase taime, mõtlesin tükk aega, kas panen selle akvaariumisse või hakkan klooritama. Panin. Gupimaimud puhastasid lehed paari tunniga ära. Pikad rohelised niidid tundusid vees hõljudes neile vist ussikestena.

_________________
400 l platidoras costatus, thoracatum, SAE, kollane ancistrus, japonica krevett, kuhlii loach, molli, kuldguraam, gupi, skalaar, hemigrammus, õunateod, tornteod
180 l ancistrus, thoracatum, SAE, hiina vetikasööja, neolamprologus brichardi


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Apr 02, 2005 01:00 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Neljapäev Mär 04, 2004 12:50
Postitusi: 105
Asukoht: tartu
Huvitav. Mul sama asi edeneb gupiakvas, keset karja maime. Ja need küll huvi ei tunne nimetatud eluka vastu. Vahivad näljaste nägudega söögipurki pigem.

_________________
200l - skalaarid ja muud pudinad
25l - krevetid ja maimud


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Apr 02, 2005 03:26 
Akvarist

Liitunud: Kolmapäev Juul 14, 2004 01:30
Postitusi: 5
Asukoht: Estonia
Lisasin ka enda albumisse pildi sellest kurvast nähtusest. Olles mõnda aega veebis kaevanud, ilmnes, et seda neetud juusvetikat on mitut liiki ja kõikide puhul ei pruugi SAE ega tigu aidatagi. Et kas keegi oskaks tolle pildi pealt oletuse teha selle vetika alamliigi kohta? Täpsustus järgneval kommentaarile: pilt tehtud enne järgmist puhastusraundi.


Viimati muutis destructive, Laupäev Apr 02, 2005 05:57, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Apr 02, 2005 05:36 
Akvarist

Liitunud: Reede Sept 24, 2004 08:45
Postitusi: 262
Asukoht: Tartu
Sellest asjast võiks taimed ikka ära puhastada. Õrnalt näpuga tõmmates tuleb ilusti ära. Mul ka mõni karv seda suures akvas, vahel mõni loom sööb seda, vahel võtan näpuga välja.


Üles
 [ 5 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver