Pulko kirjutas:
Rein, kui tihti ja kui suures ulatuses ma veevahetusi tegema peaks? Iga nädal siis 2korda 50l vett välja vahetama?
Pool veest kaks-kolm korda nädalas on paras.
Pulko kirjutas:
Kas nitriit läheb siis nö ise ära ja mingit vahendit ma muretsema juurde ei pea? Ma mõtlen, et kui nüüd korralikult vett hakkan vahetama? Kui ei siis milline see vahend olema peaks.
Veekonditsioneeri lisamine on alati abiks, ning veekonditsioneeridest parim saadaolev on ilmselt
Seachem Prime - see muuhulgas aitab pisut ka ammoniaagi ja nitriti osas.
Pulko kirjutas:
Ja filtri peaksingi siis üles suunatuna jätma? Mitte 45kraadise nurga alla, nagu siiani?
Tuli meelde, et too päev, kui suurpuhastust tegin ja sifoonisin vahetasin ka söefiltri ka ära, äkki siis tõesti mõni päev hiljem lõi välja...
Söefiltrit igapäevaselt sees hoida pole mõtet, selle roll on eeskätt peale ravikuuri ravimite eemaldamine veest või muude ebasoovitavate kemikaalide veest eemaldamine. Kuna olid teinud liiga vähe veevahetusi ja jääkainete kontsentratsioon oli liiga kõrge, siis hetkel oli söefilter tõesti kasuks. Kui teed piisavalt veevahetusi, siis on vesi nagunii korras ja söefiltril pole mõtet.
Akvas tuleb tagada piisav gaasivahetus, et kaladel ei tekiks hapnikupuudust. Kui pole tahtmist filtri väljavoolu vastu veepinda keerata, siis võib juhtuda, et piisava gaasivahetuse tagamiseks on tarvis kasutada täiendavat aereerimist - mis kokkuvõttes tähendab täiendavat müra ja peamine tulemus saadakse taas sellest, et õhumullid panevad veepinna liikuma. Tõsi, akvas võib olla ka olukord, kus vees on hapnikku piisavalt ilma lisameetmeteta - kuid enamasti on eelduseks vähene kalade hulk ja rohke taimede hulk, alustavas akvas pole mõistlik katsetada. Me ei tea, mismoodi on Sul tehtud vee väljavool filtrist, parim lahendus on "flööt", mis põhimõtteliselt on aukudega toru, mis tagab ühtlase veevoolu suuremal pinnal.
Kui suur tüli pole, võiksid meiega jagada mõnd üldpilti oma akvast - oskame siis ehk Sulle paremini nõu anda, sest esimese akva juures võib vahel mõni lihtne asi viltu minna.