Eks see ribatest on ikkagi nats parem kui niisama ihusilmaga üritada seda akvavett testida.
Mulle tundub et ega erilist vahet pole kas see ribatest on Tetra või JBL, skaalad vast samad. Minul endal vedeleb akvakapis JBL oma ning kui ma nüüd võrdlen sinu näitusid siis tundub et see akvavesi on sul seal päris murettekitav.
Näiteks JBL ribatestist lähtudes.
NO3(mg/l) =250 - halb
sest nitraatide tase kõrge.
NO2(mg/l) =10 - halb
sest lämmastiku tase kõrge. Vaatasin sinu akva pilte, minu meelest seal taimi väga vähe, muretse võimalusel juurde või siis pea kalasid kes taimi ei vaja. Viimasel juhul peab filter hea olema.
GH =16 d - nats nutune, sest OK normist läheb välja, seega vee üldkaredus kõrge.
Bakterikultuure võib koos kaladega kasutada, sest seda tehakse iga veevahetuse puhul, arvestades uuenenud vee kogust. Kuid sinu variandi puhul oleks pidanud vähemalt mõned päevadki laskma akval tühjalt kaladeta käia, veeteste tehes ning bakterikultuure lisades. Näiteks Tetra AquaSafe või midagi sama laadset.
Kõrge nitraatide tase peaks tekkima siis kui akva on must vähesest veevahetusest, kalad ületoidetud (kas peab ikka 3x päevas kalu toitma?) ja üleasustatud, vähe elustaimi. Üldse kehvavõitu kraanivesi. Kogu see kompott notib vaikselt kalad.
Mõõksaba äkksurm?
Akva pildilt näha et seal nö. punane mõõksaba, seega Xiphophorus hellerii. Eluiga neil kusagil 3-5 aastat (vanadussurm?), talutav pH 7.0-8.0 ja veekaredus 10-15, veetemperatuuri vajadus 21-25C, toiduvajadus 1x või siis 2x päevas (toit ei tohiks akvasse vedelema jääda). Mõõksabad vajavad hästisisustatud elustaimedega akvat.
Eks see akva järsk ümberkolimise aktsioon võis niigi stressis kalale fataalselt mõjuda, teda nõrgendada ning hukule määrata. Ega sa juhuslikult ei tuvastanud kalalaipa ja ei leidnud mingeid täpikesi, haavandeid, uimemädanikku jms.?
Mina isegi alles algajast akvarist ning neti akvaristika lugemisele ja studeerimisele vaatamata surid mul kõik kalad ja krevetid ära. Kusjuures minul olid kõik veetestid ribadestiga OK staadiumis. Minu esimese "kalalennu" murdis haigus ja krevettidel stress ning minu aktiivne tegutsemine.
Inimelus võib tegusa ja jõulise natuuriga kaugele jõuda, akvaristikas on need väliselt nii positiivsed loomuomadused pigem suureks piduriks.