foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 26 postitust ]  Eelmine  1, 2
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 13, 2013 06:25 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 20
Eks see ribatest on ikkagi nats parem kui niisama ihusilmaga üritada seda akvavett testida.

Mulle tundub et ega erilist vahet pole kas see ribatest on Tetra või JBL, skaalad vast samad. Minul endal vedeleb akvakapis JBL oma ning kui ma nüüd võrdlen sinu näitusid siis tundub et see akvavesi on sul seal päris murettekitav.

Näiteks JBL ribatestist lähtudes.
NO3(mg/l) =250 - halb :( sest nitraatide tase kõrge.
NO2(mg/l) =10 - halb :( sest lämmastiku tase kõrge. Vaatasin sinu akva pilte, minu meelest seal taimi väga vähe, muretse võimalusel juurde või siis pea kalasid kes taimi ei vaja. Viimasel juhul peab filter hea olema.
GH =16 d - nats nutune, sest OK normist läheb välja, seega vee üldkaredus kõrge.

Bakterikultuure võib koos kaladega kasutada, sest seda tehakse iga veevahetuse puhul, arvestades uuenenud vee kogust. Kuid sinu variandi puhul oleks pidanud vähemalt mõned päevadki laskma akval tühjalt kaladeta käia, veeteste tehes ning bakterikultuure lisades. Näiteks Tetra AquaSafe või midagi sama laadset.

Kõrge nitraatide tase peaks tekkima siis kui akva on must vähesest veevahetusest, kalad ületoidetud (kas peab ikka 3x päevas kalu toitma?) ja üleasustatud, vähe elustaimi. Üldse kehvavõitu kraanivesi. Kogu see kompott notib vaikselt kalad.

Mõõksaba äkksurm?
Akva pildilt näha et seal nö. punane mõõksaba, seega Xiphophorus hellerii. Eluiga neil kusagil 3-5 aastat (vanadussurm?), talutav pH 7.0-8.0 ja veekaredus 10-15, veetemperatuuri vajadus 21-25C, toiduvajadus 1x või siis 2x päevas (toit ei tohiks akvasse vedelema jääda). Mõõksabad vajavad hästisisustatud elustaimedega akvat.

Eks see akva järsk ümberkolimise aktsioon võis niigi stressis kalale fataalselt mõjuda, teda nõrgendada ning hukule määrata. Ega sa juhuslikult ei tuvastanud kalalaipa ja ei leidnud mingeid täpikesi, haavandeid, uimemädanikku jms.?

Mina isegi alles algajast akvarist ning neti akvaristika lugemisele ja studeerimisele vaatamata surid mul kõik kalad ja krevetid ära. Kusjuures minul olid kõik veetestid ribadestiga OK staadiumis. Minu esimese "kalalennu" murdis haigus ja krevettidel stress ning minu aktiivne tegutsemine.

Inimelus võib tegusa ja jõulise natuuriga kaugele jõuda, akvaristikas on need väliselt nii positiivsed loomuomadused pigem suureks piduriks. :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 13, 2013 06:43 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Akvaariumis pole mul kunagi mingeid haigusi olnud ja jumal hoidku ,et neid ka ei tuleks :D Muidu mõõksaba ei surnud äkitselt ,ta oli hommikul juba kuidagi väsinud ja peale kooli oli surnud :( Mu taimed hakkasid uues akvas kasvama nagu ma ei tea mis asjad ,vallisneria kasvab aina juurde ja juba uued väikesed vallisneriad ka näha :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 13, 2013 09:04 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mul sihuke tunne ,et teine mõõksaba hakkab otsi andma vist :(

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 13, 2013 09:12 
Moderator
Kasutaja avatar

Kahtlustan, et vee kvaliteet kehv j sellepärast ka kalad surevad. Panid ju kalad praktiliselt tooresse vette.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Veebr 14, 2013 08:48 
Akvarist
Kasutaja avatar

Üks isane gupi läks paksuks ja pea peal 3 tera ja selja peal 1 tera ? Mannatera haigus ?!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Veebr 14, 2013 09:03 
Akvarist
Kasutaja avatar

Sellel kalal ka uimed kuidagi kahtlased ,kas on mõtekas külmutada või peab ravima hakkama?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Veebr 14, 2013 09:03 
Moderator
Kasutaja avatar

Paksuks minemine võib tähendada vast kahte asja - kas kõht kinni või vesitõbi. Vesitõve puhul lähevad lõpuks ka soomused kerel harali ja silmad punni. Kõhukinnisuses saad veenduda jälgides, kas kala ikka kakib.

Mannaks algab uimedelt ja levib siis kerele. Uuri uimi. Kui juba kerele edasi levinud, siis haigus progresseerunud.

Äkki võiks sinna kehva vette Primet panna? Minul mõikab see hästi. Ja ehk veel ka JBL-i Acclimoli kalade immuunsuse tugevdamiseks?

Kuna alustav akva, siis peavalu on Sul hetkel seal päris palju. Pidev testimine ja vajadusel kärmelt veevahetus on vast ainsad võimalused. Bakterit võid ikka ka iga kord veevahetusel lisada.

Ja ikka ning jälle - hangi korralikud veetestid - nad kuluvad igati tulevikus ära. Seda enam, et kavatsed ilmselt akvat vähemalt mõned aastad pidada (loodan, et hetkene tagasilöök Sind ei heiduta).

Head pusimist!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Veebr 14, 2013 09:17 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ei heiduta :) ,aga kala kerele on see juba edasi levinud .

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Veebr 14, 2013 09:22 
Akvarist
Kasutaja avatar

ammoniaagi testi sain tehtud (tilgatesti) ,see oli 0.5 mg ja 0 vahel

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Veebr 15, 2013 12:04 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 20
Kui tilgatestis näitab ammonium 0-0.5mg/l siis justkui vesi enam vähem korras. Testpudelis olev akvavesi näitas siis kollase ja helerohelise vahelist värvitooni. Kollane toon oleks muidugi kõige turvalisem.

Samas see mannaterahaigus (ich) suht katsumusterohke. Ajastatud ravi ehk päästab kalad.
Kui akvas raviga hiljaks jääda siis "kalavikat" võimust võtab.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Veebr 15, 2013 12:29 
Moderator
Kasutaja avatar

Üldiselt see mannaks just kõige hullem haigus pole, kui õigeaegselt jaole saada. Kui juba kere peale levinud, siis lood kehvemad ja ravimine raskem.

Üles
 [ 26 postitust ]  Eelmine  1, 2

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver