jaantat kirjutas:
Käpik: Millisel kujul see pruunvetikas sul seal esineb?
Esineb täiesti ebasobival kujul
. Kõige enam annab tunda anubiase vanematel lehtedel. Sealt maha pesta normaalselt ei õnnestugi, tugevalt kinni. Põhja peal ei ole nii märgata, tumeda värvusega pinnas, ei ole näha.
Ma seda vetikateooriat väga ei tunne ka. Võib olla, et iga pruuni värvi vetikas ei olegi pruunvetikas. Kive mul kastis ei ole, tegelikult peaks panema - ciclididel on vaja kuhugi külge marja kinnitada.
Taimedest anubias ja Microsorum windelow ongi peamised, mille külge see pruun läbu tuleb, tagaklaasi peal ka natuke. Kiirekasvuliste Stellata ja Hygrophila peale ei teki midagi - täiesti puhtad.
Pruuni värvi vetikat oli kord varem ka tugev nätakas, aga see oli natuke kiletaoline ja väga lihtsalt mahapestav. See tekkis peale 200%
veevahetust ja taandus kiiresti, kui kaks valgustitoru uute vastu vahetasin (sylvania grolux). Seda võis pidada nagu uue akva probleemiks - uus vesi ja vähe valgust. Praegune pruun nuhtlus ei ole kindlasti valguse vähesusest - kõik luminofoortorud on uued.
Koos selle viimase pruunvetikaga on ka väga väike hulk BGA rohelist ollust kahes kindlas asukohas, aga edasi ei levi - põja peal akva esiservas, kus haliidlampide valgus tugevam on. BGA järgi mõtlesin, et veevool aeglaseks jäänud ehk (BGA eelistab väheliikuvat vett, aga päris põhjus see kindlasti ei ole).
Filtrid olidki üsna täis. Mul seline ekstreemtihedusega filtrimaterjal kõige viimane kiht. See oli nagu karunahk ja vett laskis ka umbes sama hästi läbi. Sain korraliku veevoolu tagasi (vähemalt 5 korda rohkem kui enne oli). BGA suhtes peaks nüüd midagi nägema. Pruunvetikas - veevool seost ei usu.