foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 5 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Filtreeritud vesi
PostitusPostitatud: Reede Jaan 09, 2004 02:01 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mul üks tuttav hakkab nyyd tegema oma 14 liitrisele akvaariumile veevahetust, sai alles akvaariumi. Tal on aga korteris vesi väga rauane ja noh üldse selline halb. Aga tal on kodus Brita veefilter. Et kas parem oleks kui ta paneks seda Brita vett või kraanivett? Ma ei osanud teda aidata, aga teie kindlasti oskate :wink:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Jaan 10, 2004 12:08 
Akvarist

Vist mitte. Aga mõõtu sedasi puhastatud vee pH, GH ja KH ära ja andku siia teada.

Lasku veel seista ja raual põhja settida (ööpäev),
ning siis valagu pealmine osa veest läbi vatiini kuskile anumasse ja lisagu raskemetallide ja kloori eemaldajat ;-)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Jaan 10, 2004 02:38 
Akvarist
Kasutaja avatar

Noh ta on väga algaja pidaja ning mingeid ph, gh ja kh mõõtjaid ta ostma ei hakka ning kloori eemaldajat jne nii paljusid asju ma ei usu et hakkab. Aga kui ta laseb sellel kraaniveel mingi paar päeva seista. Et kumb siis on ikkagi parem, kas 2 päeva seisnud suht rauane kraanivesi või siis Brita vesi?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 11, 2004 09:19 
Akvarist

Ma arvan, et rauane vesi, sest kui ma ei eksi, siis Britta filter muudab vee pH madalaks ehk happeliseks. Aga vahet vist pole, sest sellise suhtumisega head nahka sellest katsetamisest vist ei tule. Võib olla räägid temaga, et lemmikloomade pidamine toob endaga kaasa vastutuse ja lisakohustused. Kui see talle ei sobi või ei meeldi, võiks ta mõne muu hobi valida.
Teisest küljest, võib olla õnnestub sul teda veenda asjaga tõsisemalt tegelema ja olema valmis lisakulutusi tegema. Kui tal ei ole vee keemiast aimu, siis ta ju ei tea milliseid kalu ta pidada saab ja et ta neid õigesti peab.

Kindlasti on Internetis Britta filtrite teemal midagi kirjutatud.
www.google.com

Miks arvatakse, et algajal pole teadmisi ja abivahendeid vaja?
Algajatel just ongi abivahendeid vaja. Ega asjaarmastajatest algajad ja kogenenud akvaariumipidajadki niisama seadmeid ja teste ei soeta - ju siis on vaja.

Rauda puhastatakse tavaliselt kodudes mehaanilise filtriga (tavaliselt ATLAS). Muu sodi jaoks on samuti filtrid/vahendid.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 23, 2004 02:16 
Akvarist
Kasutaja avatar

Lihtsalt märkuseks siia juurde:

Typical home water softeners soften water using a technique known as ``ion exchange''. That is, they remove calcium and magnesium ions by replacing them with sodium ions. Although this does technically make water softer, most fish won't notice the difference. That is, fish that prefer soft water don't like sodium either, and for them such water softeners don't help at all. Thus, home water softeners are not an appropriate way to soften water for aquarium use.

Üles
 [ 5 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver