Olen juba päri pikka aega lisanud oma 28 l akvasse CO2-e. Kuna see on pärmi meetodil siis olen enamasti kalade ja taimede järgi lisanud. Kui ükskord sai natuke liiga palju pärmi pudelisse pandud ja liiga hoogsalt mullitama hakkas hankisin endale ph ja KH testid (JBL omad, ph 6,0 - 7,6). Saadud tulemused on aga alati olnud müstiliselt suured.
Praegune seis on: KH 11, ph 6,6 ja sellest tulenevalt kalkulaatorist CO2 83 ppm mis peaks juba enamus kaladele suhteliselt surmav olema. Samas on mu kalad kõik täitsa rahul olukorraga. Olen saanud vahest ka tulemusi kus CO2 on olnud üle 100 ppm selle tabeli kohaselt.
Nüüd proovin mõõta CO2 sisaldust sellisel meetodil kus peale akva vee mõõtmist tõsta akva vesi eraldi anumas akvast välja ja jätta 24h seisma et siis mõõta seisnud vee ph-d,
sellest postitusest viimase sissekande järgi
Diffuusor on mul ~4 cm veepinnast ja mulliloendur annab umbes 20 mulli minutis. Olen proovinud panna diffuusorit ka ~2cm kõrgusele aga tulemused on enamvähem samad. Vesi diffuurosi kohal oluliselt ei liigu.
Äkki on kellelgi veel mõnda ideed kuidas võiks CO2 sisaldust vees enamvähem adekvaatselt mõõta?
/404.html