Ikka on, ma mõtlesin et sa tahad kergesti hakkama saada ja jäädagi pimendama iga paari nädala tagant.
On see sul selle sama koha peal, kus enne ?
no3 tase, vee tsirkulatsioon, liigne orgaanika jms on ilmselt märksõnaks. Googlest leiab tonide viisi õpetusi kuidas bga'st lahti saada ja mida teha alate pimendamisest kuni meditsiinini välja, ühest äärmusest teise....
See et ise tahad ilma pimendamiseta hakkama saada tähendab et proovid tema hingeelu tundma õpida oma akvaariumi kontekstis... teed midagi ja ootad ja jälgid...
Oluline et saavutad akvaariumis stabiilse keskonna, taimed kasvavad, ja kalad on rahul, siis ei ole vetikale palju mahti enam tegutseda.
aga näiteks:
* Eemalda nii palju kui võimalik, otseses mõttes eemalda mitte ära sega sifooniga kruusa sisse laiali.
* Häiri teda - talle ei meeldi kui tema rahu segatakse - Ehk aitab kui sellel kohal põhja natuke läbi segada, katsuda vee voolamise suunda muuta, kui võimalik siis ka tugevust. Kui sul on mingi teine pump vms siis saaksid sellega probleemses kohas vett rohkem segada.
* Istuta taimed teiste kohtade peale... mõjub kaudselt ka valguse jaotusele ja vee ringlusele
* NO3 tase pidavat mõjuma, ma ei ole aru saanud kas sellel on otsene või kaudne seos läbi taimede kasvamise.... aga kui see liiga madal on siis see eeldib bga'le enam. Kui sul on madal siis katsu seda suurendada
* süstlaga vesinikperoksiidi vetikale lagipähe aitab ka (excel ilmselt ka, kuid mitte kohe, mitu päeva järjepidevalt.... kui seda palju on siis on see juba keerulisem teha. - ja ikka koolenud (mustaks muutunud) bga korista akvast nii kiiresti kui saad. kuidas seda teha leiuta ise, sifoonist selle töö jures ilmselt vähe kasu. (süstlaga lagipähe lajatades pane enne filter seisma siis vee voolus ei vii head ainet kohe minema ja kasutegur on suurem)
* kannatlikkus ja pikk meel tule ka kasuks, aitab vetikaga väga hästi võidelda, sest kohe sa tast ikka lahti ei saa.
Üks hea tarkus akva pidamisel mida olen japsidelt lugenud - Tee üks muutus korraga, ja säilita see olukord vähemalt kolm nädalat. Kolme nädalaga saad teada selle muutuse mõjust.
* No ja siis aitab kui lugeda erinevaid saite, näiteks
www.aquaticplantcentral.comwww.plantedtank.nethttp://www.aquatic-eden.com/2006/10/blu ... e-bga.htmlhttp://www.google.com jne