Aastake akvat peetud ja aja jooksul olen igasugu keemiat ka kokku soetanud, nii et pea nüüd sassis millal ja mida siis panna. Äkki saaks mõni targem mulle nõu anda, siis paneks endalepaberi peale kirja ka ja teaks täpselt kuidas kasutada. Akva 240 l, päris palju erinevaid taimi sees ning kaladest barbused, paar guraami, põhjakat, neoonid, mõõksabad ja ancitrus.
a) BIOTOPOL- lasutan seda iga kord vee vahetuse puhul aga jube kiiresti saab see pudel mul otsa. Juhendis on kirjas et 10 ml iga 160 l kohta, ma iga kord siis vee vahetuse puhul lisan 15 ml . Või äkki peab arvestama hoopis uue kraanivee liitri kohta seda s.t. aluseks võtan et kuna vahetan ca 50 liitrit vett, siis doseerin hoopis vastavalt uue vee kogusele ?
b)Kuna vahepeal taimed eriti ei kasvanud ja mõni liik suri hoopis välja siis sai poest soetatud Easy Life Profito (iga nädal 1korgitäis veevahetuse ajal) ja lisaks soovitati ka Easy Life EASYCARBO (peab iga päev tilgakese akvasse lisama)- pidavat väga hästi taimedele mõjuma. Kahjuks pole 3 nädalat mingit suurt efekti andnud veel aga selle CARBO asja jätsin nüüd pooleli sest ca 2-3 päeva pärast nende väestiste lisamist surid mul jutti ära 9 neooni ja 2 teist liiki kala (nende nime ei tea kahjuks). Poest öeldi, et see ei saa olla väetise süül- mis arvate, kas võiks seda CARBOt siis edasi tilgutada- tahaks et taimed ikka ilusasti kasvama hakkaks (valgustus on piisav ja tuli põleb 12 h ööpäevas) ?
c) Nüüd ostsin uued neoonid asemele ja soovitati vett pehmendada ning ostsin ACID Bufferi- seda tuleb siis nüüd samuti iga päev lusikatäie akvasse lisada- küsimus on aga, mis ajani ?? Või peabki iga päev nüüd seda pulbrit lisama hakkama ?? Veetesti ei saa ka teha sest testid olid poes otsas , nii et PH taset mõõta ei saa.
d) Kunagi sa ostetud ka JBL Denitrol- alguses ikka aksutasin seda aga nüüd tükk aega mitte- pool purki veel alles. Kuna vesi on selge ja baketitega ei tohiks probleeme olla, siis seda ju ei pea iga veevahetuse korral lisama või peab ?
e) Kuna JBL Biotopol oli poes otsas, siis soovitati selle asemele JBL Clearol, et seda siis veevahetuse ajal kasutada- samas loen purgi pealt nüüd et seda ei tohi kasutada kui ph on alla 6 ? Ehk siis vesi peab olema kare kui tahaks seda kasutada- aga ma just ostsin siis seda Acid Bufferit et karedust allapoole saada, neoonide pärast. Nüüd ei saagi aru,kas siis võin seda kasutada või mitte
Keemiat kapp täis ja olengi nüüd täiesti segaduses, mis siis panna ja mida mitte, et kaladel hea oleks ja taimed kasvaks. Äkki keegi soovitab midagi ?