Nordictiger kirjutas:
Hei,
Ma arvan, et seda KH näitu ei tasu puhta kullana võtta. KH 3 ja Ph 8 kõlab minu jaoks kui üsna võimatu kombinatsioon. Selle järgi peaks selles vees olema alla 1 ppm-i CO2-te. Normaalsetel tingimustel võiks 3-4 ppm-i CO2-te üsna omaalgatuslikult vette ära lahustuda. KH võib nii madal olla, aga siis on seal lisaks mingi teine puhver.
Ph alandamine ei ole nii lihtne kui see kõlab. Kui kraanist tuleb Ph 8 ja akvaariumisse tahad madalamat, siis peab seda Ph-d kogu aeg millegagi madalal hoidma. Kas siis CO2-te lisades või siis mingite spetsiaalsete veetöötlusvahenditega, aga seda ei saa teha ühekordselt. Kui otsustad Ph-ga midagi ette võtta, siis jäädki seda tegema. Jama on selles, et ise madalamat Ph-d stabiilselt hoida on raske ja see nõuab pidevat hoolt ja vaeva. Suure tõenäosusega on tulemuseks Ph kõikumine 8 ja mingi madalama väärtuse vahel ja kiire Ph kõikumine mõjub neoonidele oluliselt halvemini kui stabiilne aga natuke vale Ph. Kui mul oleks neoon ja betta ph 8 vees, siis ma magaks ikka üsna rahuliku südamega.
Tervitades,
Tarmo
Tänud vastuse eest. Ma ise ka tegelikult imestan, et kuidas see KH ikka nii madal olla saab, sest nii palju kui ennast kurssi viia suutnud olen, on KH ja pH omavahel seotud ja kui KH madal, siis peaks pH ka madal olema. Ei tea...
Bettat mul enam pole. Pidin temast loobuma neoonide näksimise pärast. Tahaks kunagi ramirezi't võtta, aga kui mu kraani vesi selliste näitudega on, siis kas see on üldse hea mõte? Nad vist tundlikumad veenäitude suhtes.