foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 8 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Reede Okt 16, 2009 08:21 
Akvarist

Liitunud: Teisipäev Sept 15, 2009 10:44
Postitusi: 2
Asukoht: Pärnu
25l akvaarium on töötanud pea 3 nädalat. Kui akva sai tööle pandud, asusid sinna elama 3 neoonkala, põhjkoristaja ja kala, kellel helendab täpp silma ja saba juures(hemigrammus ocellifer). Vesi oli selge 2-3 päeva, siis läks häguseks. Esimese nädala lõpul tegin täieliku veevahetuse. Siis lisasin veel 7 gupit ja 2 mõõksaba. Vesi selge jälle 3-4 päeva, siis hägune. Suri 3 gupit ja 1 neoon. Teise nädala lõpus vahetasin välja 8 l vett, vesi jäigi häguseks, suri 2 gupit. Selle nädala algul(3nädala) avastain, et hemigrammus ocelliferil on ära söödud saba. Läksin poodi ja soovitati tetra general tonicut. Kolmapäeval sai siis seda lisatud, vesi on siiani roheline, kalad enamus ajast vee peal. Mida nüüd edasi teha, kas pean vee vahetama(kui palju) või lasta sellel rohul veel olla?

Milleks siis võib minu uuel akvaariumil olla vesi nii hägune, kohati ei näe isegi taustapilti. Kas pean tegema(millise?) veeproovi ja mis need üldse maksavad?

Vesi akvaariumis 25-26 kraadi, korralik filter, elustaimi ei ole, söövad tetra mini graanuleid.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Okt 16, 2009 09:56 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Laupäev Jaan 15, 2005 12:52
Postitusi: 117
Asukoht: tallinn
esiteks oli akva üleasustatud. kui palju süüa annad? äkki toidad üle. kas kalad söövad kogu söögi paari minuti jooksul ära? kuidas on akvaarium valgustatud?võiksid proovida 50% veest ära vahetada.

_________________
340l - mõned kalad + taimed
160l- eluspoegijad


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Okt 16, 2009 10:04 
Guru
Kasutaja avatar

Liitunud: Kolmapäev Mär 31, 2004 09:53
Postitusi: 4271
Pildid: 1
Asukoht: Tartu
toksi foorumi otsingusse nitraaditsükkel ja loe. täielikud veevahetused olid kurjast. hangi tetra easy balance või sera nitrivec või jbl denitrol või mis teil seal pärnus kasulikest bakteritest müüakse. eeldan, et kui tetra toitu on, on veelisandeid ka. ńo2 ja no3 testid on algajale kohustuslikud, maksavad olenevalt firmast 80-140.-, ühest pakist jätkub ca 50-80 testimiskorraks.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Okt 16, 2009 10:20 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Pühapäev Sept 12, 2004 09:47
Postitusi: 661
Asukoht: Tallinn, Mustamäe
Uue akvaariumi sissetöötamisel ongi vesi alati natuke hägune. See tekib sellest, et akvaariumis hakkab tööle bakterikultuur, mis alguses on paigast ära - tekibki hägusus. Alati enne kalade lisamist lastakse akvaariumil tühjalt mõned päevad töötada, et veest kõik mullid jm lahustuks. Uuele akvaariumile tasub lisada ka bakterikultuuri (ise kasutan JBL Denitroli), et akvaarium korralikult nn "käima saada". Täielikku veevahetust ei tehta mitte kunagi (välja arvatud ekstreemjuhud - sinul seda hetkel ei ole sest vee hägusus alustavas akvaariumis on täiesti normaalne nähe). Ei ole nii, et vaatad "vesi hägune" ja viskad kõik vana minema ja uus prauhh sisse. See tapabki kalu lõpuks. Püüa saavutada balanss - minu suures akvaariumis läks selleks rohkem kui kuu aega, et mingigi tasakaal tekiks.

25 liitrit on tegelikult ka väga väike. Ma ei nimetaks sellist akvaariumikski, sest sinna ei mahu elama isegi üks kuldkala mitte - seega minu kui kuldkalapidaja mõiste järgi pole see akvaarium (ära solvu 8) ). 25 liitrises võiks sa pidada vast paari gupit, rohkem mitte. Kogu sinu loetletu (3 neooni, põhjakala, 7 gupit 2 mõõksaba) mahuks ca 50+ liitrisesse elama. 25-se jaoks on neid kalu liiga palju. Lisaks ei pruugi nad kokku sobida (kiusamine võib olla tingitud ka ruumi vähesusest) - näiteks mõõksabad võivad hakata näksima teiste kalade sabasid, sama võivad teha gupid (eriti emased). Paljudes kohtades on juttu, et ca 1cm kala peab = 1 liitri veega. Tegelikult on siin all mõeldud täiskasvanud kalu ning minu emased gupid olid eranditult kõik täiskasvanuna 5-7cm (isased on pisemad). Mõõksabad kasvavad veelgi suuremaks. Mõtle nüüd ise.

Sul on vaja akvaarium stabiilselt tööle saada, mitte massiliselt vett vahetada. Osta Maria poolt loetletud vahenditest üks ning lisa seda vastavalt juhisele akvaariumisse. Nagu ma aru saan on sul alles vaid mõned üksikud kalad? Las need kalad olla. Kui su akvaarium on kuu-kahe pärast normaaltasakaalu saavutanud, siis hakka järgmiste kalade peale mõtlema (või millegi väljavahetamise peale). Praegu aitavad need kalad sul akvaariumit sisse töötada. Loe siit varasemaid teemasid uue akvaariumi alustamise kohta - infot on siin foorumis meeletult ning teemasid uue akvaariumi alustamise/käivitamise kohta on lademetes ;)


Üles
 Teema pealkiri: ...
PostitusPostitatud: Reede Okt 16, 2009 06:45 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Teisipäev Okt 28, 2008 08:11
Postitusi: 136
Asukoht: Pärnu
soovitan ka jälgida et kuskilt päikest akvale peale ei paistaks (mida praegu küll on vähe) kuna see teeb ka vee suhtkiirelt roheliseks...isegi siis kui oled täitnud eelnevate akvaristide soovitused...soovitan neid kuulda võtta..olin ise ka kunagi hädas vee normaalseks saamisega...aga nüüd ei mingit häda...kuigi ma ei kasuta mingit keemiat....
elustaimi soovitaks ka istutada....(miskit saaks ka minu käest)....
on vale arvamus et elustaimed teevad vee roheliseks ja panevad haisema....
edu...

_________________
kõik mis ma kirjutan on ainult minu arvamus ja ei pruugi üldsusega ühtida;)

Silma ilu kodus:
70 Liitrit
700 Liitrit


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Okt 16, 2009 09:29 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Esmaspäev Mai 21, 2007 03:13
Postitusi: 966
Asukoht: Tallinn, Lasnamäe/ Pärnu
olen mõneaja tegelenud pisikeste kastidega (ise nimetan nano'deks)...minumeelest on 25l kah veel ikka täitsa nano värk. Kui tahad rahulikku ja tasakaalus "nanokest", siis ei sobi sinna 1 kala ka mitte...olen kuu aega 15 liitrises pidanud 4 gupimaimu ja seal juba hakkasid asjad nii kiiresti juhtuma , et lõpetasin selle pulli ära, enam vist kalu nanodesse ei topi ka. sinu 14 kala sellises pisikeses kastis on kindlasti liig mis liig.
Ainukesed mõistlikud loomad nii väikesesse kasti on krevetid...paras peotäis elustaimi, mingi vett ringi ajav seadeldis (filter, pump) ja ongi kena :wink:

_________________
15l Nano


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Okt 16, 2009 10:14 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Reede Aug 29, 2008 08:57
Postitusi: 673
Pildid: 2
Asukoht: Tallinn, Pirita-Kose
-Karl- kirjutas:
...Kui tahad rahulikku ja tasakaalus "nanokest", siis ei sobi sinna 1 kala ka mitte...olen kuu aega 15 liitrises pidanud 4 gupimaimu ja ...

Meil lastekas on 25L - 5 gupit ja mõni krevett + gupi maimud, Eheim pico kõige väiksem filter ja soojendus pulk ja mõned taimed on ka, lamp põleb 10H päevas. Akva on ilus ja korras, vetitkat suhtelislt nagu polegi enam alles jäänud. VV teen kord nädalas 30% no3 ei ole veel kordagi üle 10 tõusnud. NO2 on nähtamatu.

Sõltub.... 14 kala sellisesse panna on nano-konserv mitte akvaarium.
Antud juhul on aga akva ülerahvastatud ja toooores, pole lastud veel elamagi hakata ega akval rahulikult käima minna. Mis siis tahata, taimi ka ei ole mis aitaks tasakaalu hoida.... Lausa imelik oleks kui kalad sellises tingimuses ja toores akvas ei sureks.

Mu nano seisis 3,5 nädalat enne kui esimese (NB! ainsuses mitte mitmuses) kala sisse sai. Sellest sinasest akvast sai aga kolme nädalaga kalakonserv ja nüüd on halamine ](*,)

_________________
125L vett ja väike troopika.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Okt 16, 2009 10:40 
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Laupäev Jaan 08, 2005 06:26
Postitusi: 3519
Asukoht: Tallinn, Nõmme
Võtame kokku.
- proovi seni veel elus kalad mõne tuttava juurde hotelli viia, muidu neil pikka pidu pole;
- roheline hägu on rohevetikas, aitab pimendamine (>=5 päeva, pimedus nagu fotolabori pimikus!!!)
- otsene päikesevalgus ära (kui on);
- istuta taimi, lase juurduda.
- alustuseks koli sisse paar (õuna-)tigu, ehk ka 1..2 gupit. Lase elada paar nädalat ja kui muid muresid pole, võid hakata tasapisi kalu lisama. Kalade arvuga üle pakkuda ei tasu, kuskil 5 ringis oleks piir. Oleneb muidugi kaladest ka, suuremaid ei saa sinna üldse panna.
Roheline hägu on inetu aga kalu ei tapa. Sinu akvas oli paha ilmselt NO3 (nagu siin ka viidati). Põhjuseks liiga varajane asustamine, tsükkel ei olnud veel käima läinud. Võimalik ka, et liigne söötmine (sellest võib olla alguses raske aru saada). Ja kindalsti ka 100% veevahetused, mida ei tehta kunagi kui just mingi raske haigus sees pole.

Edu!
Ehk edaspidiläheb paremini.


Üles
 [ 8 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver