, njah ma ei oska kommenteerida , aga akvaarium on mul olnud juba üle 15 a ja tollal sain juhised vanadelt kala ja taimearetajatelt ja tuttavatelt sain ka tolleajase üsna mahuka kirjanduse .
Alati olen veevahetuseks lasknud külmal kraaniveel seista anumas u 5 päeva , et veest väljuksid õhumullid ja klooriühendid.
Ise kasutan aastaid mitut 10 L -st plastämbrit ja viimase 1,5 a lisan ka sinna Tetra Aguasafe-i igaks juhuks. Põhimõtteliselt , kuna iga nädal tuleb vett värskendada siis peale vee eemaldamist ja lisamist panen uue vee kohe seisma. Need 2 tünnikest mahuvad kasvõi voodialla , kuigi mul on nad põrandaküttega vannitoanurgas ja seega on ka vee temp seal suht õige juba.
Veel meenus , et vee kuumutamisel üle 55 ` tekib katlakivi. Kõigil vist ei ole magneesiumanoodiga bolierit mis seda ära hoiab , teisalt on boiler selline asi kuhu sadestuvad erinevad raskemetallid , mis omakorda on mürgised ja kahjulikud , sama mürgiste kemikaalide kogum on ka üldises soojaveetorustikus , nii tsentraal kui-ka korterisiseses. Kraanivee voolamisel tekivad ka radioaktiivsus jne... . Soovitav oleks ikkagi lasta veel seista ja kui rohkem ei kannata siis 1 päeva ikka ju suudab.
Seega isiklikult väga ei soovitaks selliseid " eluskatseid" .
Kui miskit meenub siis jätkan.