Sisefiltrid hakkavad paarisajast ja lõppevad lõpmatusega. Sinu nahas ma hangiks JBL i80 või i100 ja keeraks ta põhja, aga enne:
Loobuks kas kuldkaladest või soojavee kaladest nagu Felch mainis, neid on raske koos nii pidada, et mõlemad õnnelikud oleks. Ühtlasi saaksid ka saastet suts vähemaks. 30L tünnis ilma aeratsiooni ja filtrita peavad nad sul mõned tunnid vastu.
Seejärel teeks dasheri soovitusel totaalse puhastuse, aga nii, et Hydori paneks sinna 30L kasti puhastama siis kas kuldkalasid või neid teisi, oleneb kummad jätad - kusjuures hydorit ei puhastaks üldse ja vee võtaks suurest akvast. Lisaks ka õhupumba. Suures kastis seaks kogu kraami pärast steriliseerimist paika, annaks uuele sisefiltrile Denitroli ja kuskil 2-4 päeva pärast hakkaks 30L kastist kalu ükshaaval ringi tõstma. Normaalne on lisada 1/3-1/4 kalu korraga juurde. Sina seda teha ei saa, sestap abistab suures kastis denitrol, võimas sisefilter ja iga 2-3 päeva tagant 5-10% veevahetust. Umbes 2 nädalaga on asi korras.
Kuna sul elustaimi ei ole, siis sa pead oma filtreerimisele ikka väga tugevat rõhku panema.
30L kastis vahetaks samuti igapäev 3-5L vett, lisaks ka mingit sera aquatani laadset asja. Sellisel juhul peavad su kalad vastu seal päris kaua.
--------------- Hydor Prime 20 on ca 300L tunnis jumala uuest peast meetri kõrgusele, sorry dasher, aga 200L vees 2 punamütsikest ja selline filter on kindlasti kohe jama - antud juhul võttis lihtsalt natuke aega kuniks kast saastuda jõudis, pauk käis sellel hetkel kui filtri läbivool ja veemahu saaste jõudis kriitilise piirini. Ta ei jaksa ühte kordagi tunnis vett läbi liigutada. Ma toon paar enda nahal katsetatud näidet:
Kast 170-180L vett, kolm 3-4cm pikkust Ancistrust, kaks 3-4cm pikkust Auratust, kaks 4-5cm pikkust johanniid, mets taimi. Eheim 2026, paberite järgi 0 kõrgusele ilma meediata 950 L/h. 1.15m kõrgusele värske originaal meediaga 660 L/h reaalselt Kuue päeva pärast 430-440 L/h reaalselt. Rohkem ma nalja ei teinud ja lisasin DIY wet/dry filtri Hydor L30 tsentrifugaaliga 660 L/h reaalselt. Puhastasin Eheimi, järgmise nädala jooksul kukkus tootlikus vaid 620 L/h peale ja viimane vatt polnudki enam tumepruun. Kusjuures mõõtsin nii, et stopper käima, veevool liitrisesse anumasse ja stopper kinni, igat mõõtmist kordasin 5x ja siis võtsin keskmise ning ümardasin. Ega ülisuur täpsus polegi oluline, asja mõte on.
Edasi vahetasin Hydori välja Aqua Medic OR2500 vastu ja loobusin Eheimist. Nüüd läheb vahvaks: Aqua Medic tegi algul ca 1300 L/h, nädala pärast mõõtsime Käpikuga 1240 - üks kord mõõtsime, aga mul hakkas koitma juba. Kuus päeva hiljem ehk ttäna hommikul tegin 5 mõõtmist ja sain keskmiseks 1060 L/h. Võtsin pumba lahti, puhastasin torud ja pumba ning järgmised mõõtmised ning: 1320 L/h
Ja minul ei pea ta mitte kuskilt vett läbi tõmbama, vaid istub rahulikult sumbas. _________________ 200L + 30L sump, DIY wet/dry, malawi mbuna cichlidid ... ca 20.
Viimati muutis AzA, Reede Mär 20, 2009 01:07, muudetud 1 kord kokku.
|