foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 21 postitust ]  Eelmine  1, 2
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Aug 26, 2008 03:58 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
tv, puht uudishimust, oled sa mõlema tootja testi kasutanud, nt. no3 määramiseks? sellisel juhul peaksid sa teadma, et sera testide puhul on värvikaardi ja lahuse tegeliku värvuse võrdlemine suhteliselt raske isegi siis, kui seda teha ettenähtult päevavalguse käes. sera lahuste puhul on vahel isegi 3 ligilähedast võimalust pakkumaks õiget vahemikku, selline kõikumine on aga juba päris-päris suur. jbli testidega pole mul iial sellist jama olnud, et ei saaks aru, kuhu vahemikku näit jääb. lisaks on sera inikaatorlahused äärmiselt temperatuuritundlikud, nagu korraks külma kätte satuvad (nt. laadimise ja ladustamise ajal), nii hakkavad aiateibaid näitama. veel parem, kui mõni geenius neid külmikus otsustab hoida.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Aug 27, 2008 10:01 
Akvarist

Olen puutunud kokku mitme tootja testitega, tõsi, mitte küll NO3-me omadega aga sellega olen täitsa nõus, et ühe või teise testi kasutamismugavus on erinev ja vahel on mõne isendi värviskaala ebaõneestum, kui teistel sarnastel testidel.

Temperatuuri tundlikkuse kohapealt, viskasin oma NO3-me testi pära ööseks külmkappi ja see asjaolu küll kuidagi ei mõjutanud tulemust, test oli sama punane, kui ennegi. Oletan, et seda mõju pole võimalik silmaga vaadeldes kindlaks teha. Järmiseks panin reaktiivid sügavkülma. Homme selgub, kas see midagi mõjutab või mitte.

Teen ettepaneku, et moderaator võiks selle teema eraldi tõsta, kuna jutt on juba täiesti teemast väljas.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Aug 28, 2008 10:27 
Akvarist

Lasin Sera NO3-me testi reaktiividel läbi külmuda ja see asjaolu ei muutnud kuidagi tulemust. Seega, temperatuuri tundlikus vähemalt NO3-me testi osas on kaheldav. Kui teised testid otsa saama hakkavad, siis võin ka nendega sama protseduuri läbi teha.

Üles
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 04, 2010 03:16 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Oskab keegi ehk nõu anda kuidas ning kui palju mõjutavad kännud ning turvas PH testide täpsust? Teatavasti on testitootjad märkinud ära, et turvas filtris (ning ilmselt ka kännud) mis pehmendava vett muudavad PH testide kasutamise 'ebatäpseks'. Kas võib eeldada, et kui vett on filtreeritud läbi turba siis seda turba pehmendavat mõju test lihtsalt ei registreeri ning seega näitab PH'd natuke kõrgemana? Või ei tööta siis test enam üldse ning muutub testi tulemus hoopis valeks?
Mis võiks see sisuline loogika olla, et turvas vett "teistmoodi" pehmendab, nii, et test seda ei näita?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 04, 2010 11:04 
Akvarist

Ei ole kuulnud, et pH test sellest ebatäpsemaks muutuks. Küll alandab turvas vee pH-d. Kareduse jaoks on teine test. Kui tahad CO2-te mõõta pH ja kH abil, siis see seos läheb ka turba lisamisel katki, sest lisaks CO2-ele mõjutab siis pH-d ka turvas.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 07, 2010 08:42 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ma olen ka lugenud, et kui turvast kasutada, siis ei saa pH testi tulemust uskuda. Aga ma isiklikult kasutan JBL turbakontsentraati ja JBL pH testi ega ole märganud erinevust ei pH osas ega testi värvide osas. Turvas küll aga teeb vett veidi sumedamaks ning vetikaprobleemi pole. Ega viitsikski seda muidu lisada, aga ka diskused tunduvad sellest lugu pidavat... Aga vähemalt turbakontsentraat minu akvas küll pH ega karedust ei suuda muuta. Ehk on teine asi, kui turvas filtrisse panna... Seda pole kunagi olnud põhjust proovida.

Üles
 [ 21 postitust ]  Eelmine  1, 2

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver