foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 5 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Vee väga kõrge NO3
PostitusPostitatud: Teisipäev Mär 25, 2008 09:12 
Akvarist

Liitunud: Reede Nov 02, 2007 09:04
Postitusi: 17
Asukoht: Lääne-Virumaa
Palun andke nõu, kuidas hoida vee NO3 tase madalal? Nimelt on meie kraanivesi juba iseenesest kõrge (40mg/l) NO3 tasemega. Kas sellisel juhul ainsaks võimaluseks on NO3 alandada "keemiaga" või aitaks ka mingi looduslähedasem moodus? Mul on valmis ostetud Tetra EasyBalance. Hetkel ei ole seda veel kasutanud, kuna mõned päevad tagasi sai akvasse panna Sera Nitriveci ja Sera Aqatani. Kui nüüd lisada Sera tootele Tetra toodet, kas see kalale kabelimatsu ei tee (arvestades, et pudelitel on hoiatus peal, kus ei soovitata erinevate tootjate kaupu koos kasutada)?

-------
Kolm kuldkala kaotanud, veel üks pisike alles jäänud... :(

_________________
roheline kalakeste omanik.
102l akva
...


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mär 25, 2008 09:57 
Akvarist

Liitunud: Esmaspäev Mär 24, 2008 11:09
Postitusi: 19
Asukoht: Tartu
Ma ei ole küll teab mis spetsialist sellel alal (veel), kuid minu mõistus ütleb, et ehk oleks mõttekas kaaluda nö puhtama vee ostmist poest? Kuna sul ei ole ka väga suur akva, siis ühes kuus 2-3 punsut jaksab ikka osta ja koju vedada. Ma ise ei tihka neid kemikaale väga kasutada. Kuigi see hoiatus seal pudelitel, tablettidel on küll puhtalt selle pärast et sa ostaksid samalt firmalt ka teised tooted ( a la pantene shampooni kasutada koos pantene palsamiga). Muidugi mingi point selles ju võib ka olla ( parem efeketiivsus vms).

Minul on näiteks ka suht kehvemapoolne vesi, aga mul on torudele paigaldatud filter (kraaniveetorudele siis) ja loodangi, et kui nüüd selle ära vahetan, ehk vee kvaliteet ka paraneb. Võiksid ju pikemas perspektiivis ka seda uurida, kui sul äkki mingit varianti ei ole juba.

Aga eks vanemad olijad oskavad rohkem näpunäiteid jagada...

Edu!

_________________
Huvi on, aga kogemusi napib..


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 26, 2008 09:54 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Reede Nov 24, 2006 03:59
Postitusi: 122
Asukoht: raplamaa
No ma lohutaksin sind natuke. Mul ka kaevu vees no3 40 ja tiba ülegi. Aga kuna akva sai ilma testideta alustatud 1,5 aastat tagasi, siis ei osanud muretseda selle pärast. Siis tegin kunagi testid ja algul tekkis paanika, siis aga vaatasin, et ega see näit akvas suurem ei olegi eriti, jäi 40-50 kanti. Kalad kasvavad ptüi,ptüi,ptüi ilusasti, vetikatega on vast rohkem probleemi, aga selle lahendan vetikat tarbivate kaladega, neil on rohkelt süüa. Taimed kasvavad ka ilusasti. Eks ilu on ka vaataja silmades, aga mind kergelt vetikas akva ei häiri, kuna klaasid saab ju puhastada ja peamine on minu jaoks ikka kalade tervis.
Ega ma mingeid hirmus kapriisseid kalasid pole ka üritanud kasvatada, aga need mille olen akvasse toonud, on ilusasti kasvanud ja looja karja on mõni üksik kas kakluse või õnnetuse tõttu läinud...
Võid ka tesida veel mõne tuttava kraanivett, ehk on seal puhtam ja saad käia pudeliga sealt toomas.

_________________
180 l 2 SAEd, , 2 corydoras aeneus, 2 guraamit, parv gupisid, 2 antsu, 4 otot , 2 pelvicachromis taeniatust, 2 botia lohachata/almorhae


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 26, 2008 11:40 
Akvarist

Liitunud: Esmaspäev Mär 22, 2004 08:05
Postitusi: 585
Asukoht: Tartu
Soeta RO-filter võis siis vaata mõni tuttav, kellelt parema kvaliteediga vett saad. Võid ka proovida puhast (!!!) vihma- või lumevett lisada. Kui valgustus lubab, siis lisa kiirekasvulisi taimi (kuldkalad küll söövad suurt hulka taimi) ja tee harvemini veevahetusi (eeldusel muidugi et taimed vähendavad NO3-me taset vees), taimedele on NO3 väetiseks. Ise täheldasin, et selline NO3-me tase paistis meeldivat BGA-le ja ka muud vetikad just ei kiratsenud.

_________________
54L kollaseid tigusid roheluses


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 27, 2008 12:10 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Neljapäev Aug 12, 2004 03:13
Postitusi: 172
Asukoht: Tartu, Võru
Noh....ei ole hullu ju veel kui kaevuvees NO3 ainult 40ppm on.....see jääb isegi tervisekaitse lubatud normi piiresse (üle 50ppm nitraati sisaldavat vett ei tohiks enam juua ega toiduvalmistamiseks kasutada). Võru kandis näituseks tõusis kaevuvete NO3 tase eelmine kevade kuskil 200ppm ringi......vat see oli juba suht rammus kraam.

_________________
200L purk, 1 üüratu Jack Dempsey,2 Kribensist, miljon apple snaili, 5 ancut, 2 lahedat säga (Synodontis)
320L purk: 27 liiki taimi, 8 antsu, 1 garra, 1 tank ( Agamyxus), 2 kribensist, 2 hemichromis lifalilit+ lapsed, polypterus senegal, 6 botiat


Üles
 [ 5 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver