Olen kaks päeva siin foorumites ringi mütanud, kuid ühtteist ikka selgusetu.
Nimelt probleem habevetikaga, kidurate taimede ning kareda veega (GH näitas JBL Easy Testi testi järgi üle 21 - ehk kõik kastid olid roosad, sama tulemus ka kraaniveega).
NO3 oli selle järgi OK, seega ületoitmist ei tohiks olla.
Küll aga avastasin et valgustan akvaariumi liiga kaua - hommikul u. 7.30 kuni õhtul 22.00 (täna ostsin ka taimeri, millega kavatsen selle valgustuse 10 h peale sättida).
Teine lugu aga on valguse intensiivsusega. Mida võiks tähendada lambi peal kiri F30T8 DL?? Ostsin need koos kaanega, seega vist mingi nigel valgus?
Taimed kiratsevad ja vinduvad (otsad pruunid, tekivad augud ja ei kasva) ning viimased 2 k ka see habevetikas (proovisin hiljuti klooritada oma kive ja kände, kasu eriti ei olnud).
Akva ise on 230 l (lxsxp 38x52x117), välisfilter, kalu u. 25 (barbused, skalaarid, mollid ja kaks põhjakoristajat), taimi u.5, aga kõik sellised väiksemat sorti (kuigi pidid olema kiire kasvuga). Akva töötab al. okt2007.
Mida nüüd teha ja millises järjekorras:
1. kõrge GH - kas see takistab ka taimede kasvu ja soodustab vetikat?lisada mingit ainet? kasutada pudelivett?
2. valgustus - valgust juurde, aga kuidas? kas see mõjub peale taime kasvu soodustamist ka vetikatele? (ise N ja elektrik ei ole, nii et ehitamise asi kukub ära). Foorumist saadud info järgi peaks taimekasvu jaoks olema mul vähemalt 115w, aga ma ei saa aru palju mul praegugi on...
Olen siiralt tänulik, kui keegi on nõus oma kogemusi ja teadmisi jagama.