foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 18 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Salamandrid ei söö.
PostitusPostitatud: Pühapäev Veebr 12, 2006 10:07 
Akvarist
Kasutaja avatar

Olen peaaegu nädal aega salamandrite omanikja pole minu nähes ültse söönud, toit on TetraDiskus, soovitati Tartu mnt poes.
Kas muretsemiseks on põhjust?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Veebr 12, 2006 10:54 
Akvarist

Anna neile parem elusat sööki- väga hästi lähevad peale punased ussikesed (sääse vastsed). Need säilivad külmkapis hästi, saab paar nädalat hakkama enne kui vaja varusid uuendada. Mõistlik on need toimisel mingile siledale pinnale asetada, sest kivide vahelt kipuvad peitu vingerdama ja on raskem ülejääke eemaldad.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Veebr 13, 2006 10:23 
Akvarist

rudolf:
kuidas sa suudad neid nii kaua säilitada? Mul on küll maksimum näadl ja siis juba lähevad kõik pahaks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Veebr 13, 2006 01:32 
Akvarist

nende sääsevastsete kvaliteet on väga kõikuv tõesti, sõltub sellest kaua nad seal poes juba külmas olnud ilmselt. sellepärast mulle on tundunud mõistlik anda värskeid usse suurem ports (1. nädalal) ja kehvemaid paari ussi kaupa 2. nädalal, kokkuvõttes on kujunenud umbes 2 nädalane tsükkel. igatahes tuleb vaadata et nad vingerdaks ikka, roiskunud toit pole üldsegi hea. mul on jäänud mulje, et need ussid säilivad paremini kui nad korralikult niiskes hoida.
mingi sügavkülmutatud kraam on kah olemas, millega toita, juhuks kui pole võimalik loomapoest nii tihti osta.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Veebr 13, 2006 02:40 
Akvarist

Ostsin vahepeal külmutatud sääsevastseid. Need neile küll ei meeldinud. Vähemalt ma ei näinud kordagi, et salamandrid oeks neid söönud. Aga selle eest sõid teod kõik ussid ära ja kui toidukord hakkas lähenema sisi teod seadsid ennast juba toiduplatsile valmis, et esimesena kohal olla. Ma arvan, et kõige parem on neile anda elus toitu. Muide viimane kord anti mulle Tartu mnt poest mingid punaseid graanuleid ka salamandritele aga see läheb ka paremini põhjakaladele ja tigudele peale.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Veebr 13, 2006 03:16 
Akvarist
Kasutaja avatar

vulpecula kirjutas:
Muide viimane kord anti mulle Tartu mnt poest mingid punaseid graanuleid ka salamandritele aga see läheb ka paremini põhjakaladele ja tigudele peale.

Mul on ka mingid väiksed kraanulid nagu.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Veebr 18, 2006 08:05 
Akvarist
Kasutaja avatar

Sain täna neid sääsevastseid, kui nüüd on küsimus, et kas neid sääsevastseid peaks andma iga päev?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Veebr 18, 2006 08:30 
Akvarist

Tartu mnt poes öeldi mulle, et kaks korda päevas ja mõlemal korral 2-3 tükki salamandri kohta. Siin foorumis olen lugenud, et paar korda nädalas. Enda kogemus näitab ka et iga päev ikka ei tasu panna. Ma arvan, et sa võid panna neid siis juurde, kui neid enam näha pole, sest nad ju ikka elavad seal vees edasi. Muidugi nad hakkavad ennast kohe kuskile kivide alla peitma. Aga no ega salamandergi neid seal kätte saa. Nii et ma arvan, et kui neid enam näha pole sisi pane juurde

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Veebr 19, 2006 05:41 
Akvarist

Ma olen teinud proovi, et kui palju nad neid sääsevastseid sööksid kui neile nii palju panna kui nad tahavad. Aga ausaltöeldes pole julgenud katset lõpuni teha, sest nad söövad ennast täiesti ümmarguseks ja mingi 20 ussi looma kohta 5 minutiga kinni pista pole üldse küsimus. Toidan neid alati suure merekarbi kaane sees ( see on akvaariumipõhjas nagu kauss). Siis ei lähe ussid rändama, ma saan näha et kõik oleks söödud ja miski ei roiskuks ja lisaks saab sealt kergesti voolikuga sodi kätte. Olen andnud umbes 3 päeva tagant umbes 10 ussi.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Veebr 19, 2006 08:31 
Akvarist

Mul on just pigem mure sellega, et salamandrid ei söö. Ma panen iga paari päeva tagant mingi 5 tükki. Salamandreid on kaks. Mul on üks suur lame kivi, mille peale ma nad panen. Aga ikka lähevad nad rändama ja salamandrid neid ei taha ka.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Veebr 20, 2006 08:17 
Akvarist

"Mul on just pigem mure sellega, et salamandrid ei söö."

Meil on vist erinevad liigid? C. orientalist ongi väidetavalt keerulisem akvaariumis pidada kui C. pyrrhogasterit. Soovitatakse pintsettidega ussi looma nina all hoida, et ta lõhna tunneks. Nii harjutades peaks salamander ise pikapeale ära õppima usse leidma. Kindlasti tehakse seda noorte cynopsidega, aga miks mitte ka vanemate isenditega proovida.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Veebr 20, 2006 09:08 
Akvarist

mul orientalis jah. Ei no nii suur probleem ka ei ole et üldse ei söö. Lihtsalt väga harva ja vähe söövad. Aga kõhnad nad küll välja ei näe.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 22, 2006 12:40 
Akvarist

mul kah orientalised ja võin omadest kogemustest öelda et sele vähese söömise pärast küll muretsema ei pea. mul olid nad suvi otsa söömata kuna nad olid ennast kivide vahele ära peaitnud ja am lihtsalt ei leidnud neid üles. kui siis kolme kuu pärast kaevetöid alustasin oled nad ikka suht kõbusad. nats kõhnemad aga muidu kõik korras. uuesti söötmist alustasin tasapisi ja nüüdseks on mõõdud jälle endised ja loomakesed söövad umbes korra nädalas kunbki umbes 10 ussi

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mär 07, 2006 07:40 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kas salamandrite akvaariumis aereerida ikka võib?
Ja kust ma teada saan kas mul on see orientalis või see teine?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 09, 2006 01:22 
Akvarist

pyrrhogaster näeb välja selline http://www.caudata.org/cc/species/Cynop ... ster.shtml
orientalised aga on sellised http://www.caudata.org/cc/species/Cynop ... alis.shtml
seal natuke ka juttu sellest kuids neil vahet teha. orientalise nahk eaks olema ühtlasem jne...
aereerimisega aga on lood nii et ikka võib ainus asi mida pead jälgima on see et vee vool ei muutuks liiga tugevaks. kindlasti ei meeldi neile see kui nad tahaks vees paigale jääda aga vool viib neid edasi.

Üles
 [ 18 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver