no tere taas kõigile krabihuvilistele!
Mina olen oma asjadega nii kaugel, et terraarium/viviaarium (ma ei tea kumb on õigem nimetus) on valmis ehitatud, kahjuks pilte pole võimalik teha, kuna digikal varastati patareid ära.
Kasti suurus on siis 70*40 ja kõrgus 36cm, ise arvan, et tuli päris paras. Tegelikult oleks võinud muidugi suurema teha, kuid pidin selle keldrist üles ka tassima, ning see oli juba niigi raske ja üksi poleks kuidagi suuremaga hakkama saanud (te ei kujuta ette kui raske on klaasi lõikamine, eriti naisterahvastel)
Sisustusega olen vaid nii kaugel, et vee jaoks paras nõu on olemas, kuid siiski arvan, et tahan midagi suuremat, kuid eks see paista. Liiv on samuti olemas, sama, mis akvaariumis. Peidukaks on üks kookose taoline junnike, kuid juurikatega pean ootama kevadeni, sest siin läheduses üks kena raba, kus edukalt sobrada võiks (poe juurikad ikka paarsada krooni, mis minusugusele vaesele õpilasele liialt kalliks jääb)
Valguse/soojuse kohapealt niipalju, et soendusmatti kahjuks osta ei raatsi,ning proovin odavamalt läbi ajada. See käib siis nii, et terraariumi üks pool on radiaatori läheduses ja seal samas nurgas on ka valgusti(täiesti tavaline), ning terri teine pool saab olema jahedam, et krabil liialt palav ei hakkaks, keskel aga asub veekogu. Vette eraldi soendust ei tule, kuna veekogus on suht väike (max 2-3l), kuid filter tuleb kindlasti, poes on juba välja vaadatud ka sobiv filter,mille hind jääb isegi alla saja krooni.
Krabi ise maksab 120 krooni mustamäel (keegi vist uuris hinda)
Ja päris valmis oma asjadega saan vast selle nädala lõpuks või järgmise alguses, sest homme juba tapeet seina ja tuba enamvähem valma, ning sisustus paika ja saabki terri sisse.
p.s. siin on ka eestikeelne sait rainbow krabist, mille ma ise esialgselt ja algeliselt kokku klopsisin.
http://www.matmice.com/home/vikerkaarekrabi/