foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 15 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Vesikirbud
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 01, 2004 01:48 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Eriti küll ei looda vastust saada, aga siiski - ega keegi oska pakkuda kust võiks saada elusaid (kuivatatud mu juba on :) )vesikirpe?
Et paluks mitte ajada juttu et võib olla kusagilt lompidest - tahaks võimalikult konkreetset infot.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 01, 2004 02:16 
Akvarist

Ma võin küll eksida,aga küsi Endla tn. Lilleküla poe vastas üle tee.Nemad müüvad seal igasugust elustoitu.Mingi pool aastat tagasi käisin ise seal,siis oli igasuguseid ussikesi,ehk on neil ka vesikirpe.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 01, 2004 02:28 
Moderator
Kasutaja avatar

Pool aastat tagasi oli veel suhteliselt soe, sel ajal pole elusate vesikirpude hankimine ka teistest kohtadest keeruline. Kui praegu küsida siis on vastuseks enamasti "suvel ehk on jälle".
UPDATE: küsisin igaks juhuks ka järgi, ainult kuivatatud kujul on Laguunis hetkel pakkuda.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mär 02, 2004 06:44 
Akvarist
Kasutaja avatar

Hm.... sain ma õieti aru, et on tõesti võimalik elusat vesikirpu osta :D Seni pole neid kuskil näinud. Kas keegi on saanud neid üldse kuskilt osta :?: Ma tahaks ka.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Apr 26, 2004 07:39 
Akvarist

Pildid: 1
suvel on neid olnud Tln tartu mnt keskturu lähedal poes, tõsi küll harva.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Apr 26, 2004 09:53 
Moderator
Kasutaja avatar

gert kirjutas:
suvel on neid olnud Tln tartu mnt keskturu lähedal poes, tõsi küll harva.

Jah, seda nad ka ise ütlesid. Aga suveni veel kahjuks aega...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Apr 26, 2004 10:55 
Akvarist

Ma ei tea kas see teadmine Sulle midagi annab aga lapsepõlves kui ma veel olin noor ja väga aktiivne akvarist , käisin pidevalt suviti vesikirpe püüdmas ja seda täitsa Tallinna linnas. Koht asus Peterburi mnt. peale viadukti selle koha peal kus praegu asub Maksimarket ja mingi ehitus market , õigemini nende taga ja enne raudteed. Seal olid sellised soostunud , väikesed tiigikesed ( õigem vist oleks lombikesed ) ja nendest sai sõelutud sukast tehtud kahvaga vesikirpe. Vesikirbud olid mega suured kollakas punast tooni ja maitsesid kaladele väga hästi. Kahjuks purgis eriti kaua ei elanud nii ,et peale ühte püügiretke sai max paar päeva sööta ja sedagi enamus äsja surnud kirpudega.
Ma ei ole kindel kas seda kohta enam üldse eksisteerib aga kui huvi on võid järgi vaadata ( kui ilmad soemaks lähevad) :D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Apr 27, 2004 10:43 
Akvarist
Kasutaja avatar

igaljuhul mina püüdsin ka kunagi ise neid elukaid. ja kui satud hea koha peale võid paari päevaga terveks talveks kirbuvaru kinni püüda (st külmutad ära nad).
aga ok sry sa vist ei tahtnud mingit lombijuttu kuulata :(

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Apr 27, 2004 10:50 
Administraator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Peaks mingi ühise kirbujahi ette võtma ühel heal päeval :)
Enne seda tuleks teha workshop sukast kahva tegemise ja naiselt suka sissevehkimise teemadel :)

Kui palju selle püüdmisega siiski jändamist on ja kui suur on saagis ?

ps. Lombijutud on väga toredad. Toredaks on nad kirjutanud K.Lorenz ja teised :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Apr 27, 2004 11:19 
Moderator
Kasutaja avatar

Kirbujahi teema on ka siinmail aktuaalne. Olen nooruses igasugu veeelukaid püüdnud-kasvatanud (suur osa veemardikaid omavad muide lennuvõimet, ka vastsetest kooruvate valmikute osas on palju lennuvõimelisi ja see ei rõõmustanud sugugi mu kodakondseid ;) ), kuid vesikirpe pole miskipärast ette sattunud - ehk oli allikaid täis, külmavõitu ja suht kiirevooluline jõgi neile ebasobiv...
Tegelikult madalates lompides peaks peagi päevane veetemperatuur suht kõrgele tõusma, olen kunagi maipühade ajal üleujutatud jõeluhal veevanne võtnud, jõevesi oli küll külm kuid madala üleujutatud osa vesi oli uskumatult soe.
Muide, enamiku pisikeste veeelukate püügiks sobivad suurepäraselt poes müüdavad plastmassist jahu vms. sõelad - selline valge peene plastmassvõrguga ning selle külge sulatatud plastmasskäepidemega kahvamoodi asi, kindlasti kordades parem vahend kui mis iganes sukast tehtud riist (sukk on pehme ja sinna kiududesse kipuvad elukad takerduma, plastmasskahv on jäik ning sellelt saab saagi lihtsalt välja kallata).
So, on kellelgi aimu millal vesikirbud ilmuvad?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Apr 27, 2004 12:08 
Administraator
Kasutaja avatar

vana klikiaegne akva-raamat ütleb, et vesikirpe võib püüda ka talvel, jääaugust. ja seda kuni veebruarini. edasi ilmuvad nad siis kui jää veekogudelt sulab ning kaldaribadesse tekib jäävaba vesi. selle raamatu järgi on praegu juba põhimõtteliselt võimalik püüda neid. ehkki, mul pole õrna aimugi kust see toimuda võiks. kuskilt tuleb ilmselt siis mõni rahulikum lomp vaadata.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Apr 27, 2004 12:15 
Akvarist

Ma tean et annan oma head püügikohad nüüd käest ära aga... Vesikirpe on hulgem tiigis, kus kalu ei ole. Selliseid tiike leidub suures koguses Tartu botaanikaaias (5 veesilma ilma kaladeta). Samas saab ka sääsevsastsedi ja teisi toredaid asju (ühepäevikuliste vastseid jne) Käisin seal eelmisel suvel pidevald püüdmas. Kasutasin tihedat akvaariumikahva. Põhimõtteliselt on need loomakesed kohe saadaval kui vesi soojaks läheb. Samas on lihtne sellist kohta üle püüda. Peale head saagipäeva on lomp tühi ka.
________
Anu

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Apr 27, 2004 12:26 
Moderator
Kasutaja avatar

anu_t kirjutas:
Ma tean et annan oma head püügikohad nüüd käest ära aga... Vesikirpe on hulgem tiigis, kus kalu ei ole. Selliseid tiike leidub suures koguses Tartu botaanikaaias (5 veesilma ilma kaladeta).

No vähemalt mina Su kohti ei ohusta, Tallinnast liiga kaugel. ;)
Tiikidega on IMHO (minu arvates) enamasti see häda et seal on kõikvõimalikke pisielukaid nii neetult palju et peab olema üsna tähelepanelik et endale mingit jama kogemata kaasa ei too. Mul oma akvas taimede vahelt pelgalt mingi kala kättesaamine kah suht töömahukas, ei taha mõeldagi sellele et peaks mingeid pahatahtlikke pisilasi seal taga ajama.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Apr 27, 2004 12:34 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kle raffas (E-B) ..... Kui keegi peaks Tartust kunagi kirbujahile minema ... ja üksi nagu ei viitsiks eriti, siis oleksin kah võimalusel käpp .... :D
Samas teeks ettepaneku, et selle võiks ju kuidagi siduda ka ühise õlle ja vorstiga .... Sõidaks linnast (Tartust) välja ja tunneks ennast kirpude seltskonnas hästi ... :)
OOtaks muidugi enne soojad ilmad ära ...

Ja pärast loeks üle, et mitu kirpu keegi sai ... :lol:

PS! E-B = eesti beibe

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mai 05, 2004 09:21 
Akvarist
Kasutaja avatar

ise kavatsen ka kirpe pyydma minna ja siis sai veits kirjandust uuritud ja seal õpetas nii:mine kuskile tiigi,lombi sinna kaldasse kuhu puhub tuul ja seal tee kahvaga 8-kujulisi liigutusi mitte kiiresti vaid pigem aeglaselt ja kogu kirbud niiske lapi vahele kus nad paremini s2ilivad kui purgis .

kirpude s2ilitamiseks on viiise mitu :
1.elusalt kasvatamine(kõige raskem)-võtta umbes 3-5 l nõu sinna panna vesi ja vette lisada kas pärmi(hernetera suurune tykk liitrikohta) või siis piima ja siis nad kasvavadki .veel parema toidu kirpudele saab aga kuivanud lehma sõnnikut vette pannes NB!! kuivanud mitte v2rsket.lisada võib ka aiamulda

2.kylmutamine -võtad kirbud paned kilekotti ja sygavkylma

3.kuivatamine - kuivatada p2ikese k2es

kui kellelgi veel t2psemat infot vaja võin meeledi aidata!!

Valgus: 0,72w/l e. 4x18W

Üles
 [ 15 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver