Kirbujahi teema on ka siinmail aktuaalne. Olen nooruses igasugu veeelukaid püüdnud-kasvatanud (suur osa veemardikaid omavad muide lennuvõimet, ka vastsetest kooruvate valmikute osas on palju lennuvõimelisi ja see ei rõõmustanud sugugi mu kodakondseid
), kuid vesikirpe pole miskipärast ette sattunud - ehk oli allikaid täis, külmavõitu ja suht kiirevooluline jõgi neile ebasobiv...
Tegelikult madalates lompides peaks peagi päevane veetemperatuur suht kõrgele tõusma, olen kunagi maipühade ajal üleujutatud jõeluhal veevanne võtnud, jõevesi oli küll külm kuid madala üleujutatud osa vesi oli uskumatult soe.
Muide, enamiku pisikeste veeelukate püügiks sobivad suurepäraselt poes müüdavad plastmassist jahu vms. sõelad - selline valge peene plastmassvõrguga ning selle külge sulatatud plastmasskäepidemega kahvamoodi asi, kindlasti kordades parem vahend kui mis iganes sukast tehtud riist (sukk on pehme ja sinna kiududesse kipuvad elukad takerduma, plastmasskahv on jäik ning sellelt saab saagi lihtsalt välja kallata).
So, on kellelgi aimu millal vesikirbud ilmuvad?