foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 8 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Cynops
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 01, 2005 03:32 
Akvarist

Siin on palju olnud juttu Cynops orientalisest. Kas oskab keegi midagi arvata ka C. pyrrhogasteri kohta? Kas põhjus, miks orientalis nii palju rohkem kodudes levinud on, on juhuslik (st see on ainus mida poes müüdi) või olete teadlikult just selle liigi kasuks otsustanud?
Kui sageli tuleb neid toita? Mis on põhilisteks ohtudeks? Kui pikalt elavad tavaliselt?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 01, 2005 03:57 
Akvarist

Varem omasin ka kahte C.Orientalist, põhjuseks oli see, et need olid ainukesed poes saadaval olevad vesilikud. C.Pyrrhogaster on veidi odavam, Jaapanist pärit ja teda pole vast nii palju müügil. Muidu on need 2 liiki väga sarnased. Vaata et ta akvaariumist välja ei roni, hoia kaas peal, või siis ära lase akvat päris vett täis. Mul pole ka täiesti täis, siis pole midagi karta...

*Brachypelma Smithi ehk mehhiko punapõlv tarantel.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 01, 2005 06:36 
Akvarist

Tõesti ainus põhjus miks sai orientalised võetud on see et need olid ainsad poes saada olevad. pyrrhogaster on oma välimuselt suht sarnane ja muidu kah peaksid pidamistingimused sarnased olema. rohkem infot mõlema liigi kohta leiad kindlasti siit http://www.caudata.org/cc/. eluiga on neil meeldivalt pikk ( isegi 25 aastast olen midagi kuskilt lugenud) meil poodides müügil olevate kohta küll kahjuks keegi ei oska öelda kui vanad on nad ostu hetkel. arvatavasti on enamasti tegu loodusest püütud isenditega...
toitumise kohta nipalju et süüa anda soovitatakse nädalas paar korda. pean aga tunnistaa et minu loomad kadusid suvel akvaariumi kuiva osa kivide vahele ära ja olid ilmselt umbes kaks kolm kuud söömata. kui nad lõpuks välja kaevasin olid mõnel määral kõhnemaks läinud kuid midagi hirmsat nendega juhtunud polnud. nüüd söödan ise umbes korra nädalas.
ohtudest suurim on kindlasti see mida mainis ja Iguana. nad tõesti ronivad mööda klaasi! nii et kindlasti kaas peale!
ja kui suudad leida koha kust saaks muid vesilikke peale axolotlite ja orientaliste siis anna kindlasti ka siin sellest märku

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Dets 03, 2005 12:34 
Akvarist

25 aastat? Seda ma ei teadnudgi. Nende söötmisega on jah nii, et paar korda nädalas. Mina annan muidugi tihedamini kuna mul on kaks Xenopust ja need on ilgelt aplad, söövad kõik toidu uimaste vesilike eest ära. Peab pidevalt jälgima, et kõik ikka söönuks saaks :)

*Brachypelma Smithi ehk mehhiko punapõlv tarantel.

Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 05, 2005 10:08 
Akvarist

Kuidas selle söötmisega on, kas pole ohtu, et nad ennast lõhki söövad? Niipalju kui ma neile eile andsin (umbes 10 ussikest kahepeale) niipalju nad aplalt kinni pistsid kah. Ja siis jäid näljaste nägudega ootama. Nii et oma aruga ma söödaks neid täna jälle. Ma kujutan ette, et neid võiks niipalju toita, kuipalju nad ära söövad, st et ei jääks toit vedelema akvaariumi põhja? Aga siit ma lugesin, et toidate neid korra nädalas?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 05, 2005 01:58 
Akvarist

kui nad sul nii palju söövad siis ilmselt on olnud pikalt näljas.. ära igaks juhuks paar päeva rohkem anna. edasi soovitaks kah ikka kaks kolm korda nädalas sööta. kindlasti ei tohi toit jääda vedelema! vahelduseks sääsevastsetele võid pakkuda ka vihmausse ja tubifexi. vihmausse võib ka tükeldada. tubifexiga ole ettevaatlik et mingit haigust akvasse ei too.
ega sul juhuslikult oma loomadest pilte pole?

Üles
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 07, 2005 10:42 
Akvarist

Minu kaks pyrrhogasterit on täiesti mõõdutundetu isuga. Sööstavad kohale nii kui ussikesed vees vingerdama hakkavad ja pistavad kõik aplalt nahka, üksteiselt seejuures toitu suust ära kiskudes, nii esimesest päevast peale. Kuna see toit neile maitseb, ei näe põhjust muu kraamiga toita esialgu. Cyopsidest infot sellekohast pole leidnud, aga lugesin , et Xenopustele antakse nii palju kui nad 15 min jooksul ära söövad, ei tea kui tihti? Kuna see vesilike ablas toitumine on väga äge vaadata, siis söödaks neid sagedamini kui kord nädalas, aga viimati hakkab tervisele :roll: Kuidas teie vesilikega on?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 08, 2005 04:40 
Akvarist

mul on üks orienaalis.
poes öeldi mulle, et tuleb anda kaks korda päevas mingi paar ussikest. Alguses mul vennike oli üks ja siis jäi toitu alles. Praegu mul on koos temaga veel kolm õunatigu ja need pistavad kogu ussi kraami pintslisse. Ma praegu annan muidu külmutatud usse. Võibolla söövad teod usse ainult sellepärast, et nad on surnud ja elus usse nad ei sööks. Igal juhul annan praegu iga päev ikka tükkikese. Sest õhtuks pole sealt kyll midagi alles.

Üles
 [ 8 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver