foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 2 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Aafrika kääbuskonnad
PostitusPostitatud: Esmaspäev Aug 15, 2005 08:18 
Akvarist

Liitunud: Esmaspäev Aug 15, 2005 07:52
Postitusi: 39
Asukoht: Tallinn
Tere.
Lugesin siin tükk aega nende konnakeste kohta ning uurisin ka netist. Poes olen samuti neid märganud. Nüüd sooviks veits abi siinsetelt konnakasvatajatelt :) . Mul ei ole kunagi endal akvaariumi olnud ning sooviks ka selles osas abi. Kui suur siis akva peaks olema nii 2-3 konna jaoks? Mis põhjas peaks olema, kas liiv või kivid (kui suured kivid?)?
Lugesin, et vesi peaks olema umbes 25 kraadi. Kas selle jaoks on mingid eraldi soojenduslambid või mingid muud jubinad? Kas mingit tehnikat konnad veel vajavad?
nii.. akvaariumis peaks siis mingid taimed ka olema? millised? kui palju Kas teod peaks ka olema?
kuidas ma saan teha kääbuskonnadel ja küüniskonnadel vahet? kas neil on peale nende esijäsemete naha veel mingeid erinevusi?
Aitähh kõigile, kes viitsivad vastata.
Väike konnasõber.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Aug 15, 2005 08:59 
Akvarist

Liitunud: Laupäev Veebr 12, 2005 01:21
Postitusi: 111
Pildid: 0
Asukoht: Tartu (Hiiumaa, Tallinn)
Meil on kolm konna umbes 35 liitrises akvaariumis, aga õige pea kolin nad 90 liitrisesse ümber. Üldiselt ikka mida suurem, seda parem. Mingilt lehelt lugesin,et põhjas peaksid olema kivid, mis neile suhu ei mahu, muidu võib juhtuda, et konn neelab kivi alla ja hukkub. Ei tea, kas see päriselt ka võimalik on, aga igaks juhuks on meil jus selline põhi. Vee õige temperatuuri saavutamiseks on olemas soojenduspulgad, mida saab lemmikloomapoodidest osta. Enne, kui konnad sisse lased, kontrolli ka igaks juhuks temperatuuri, sest muidu võid oma konnad kogemata ära keeta. Filtrit meie konnadel ei ole, olen lugenud, et veevool häirib neid. Mingi allikas väitis taimese kohta, et neid pole mõtet konnadega koos kasvatada, sest nood tuhnivad taimed kohe üles, aga meil kasvavad näiteks vallisneeriad väga edukalt konnade ühes akvaariumis.


Mul on kogemused küüniskonnadega, aga ega need kaks konna teineteisest pidamise poole pealt nii väga ei erinegi. Loodan, et said abi. :wink:

_________________
400 l ja 100 l


Üles
 [ 2 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver