foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 5 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Laupäev Aug 13, 2005 08:14 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Laupäev Aug 13, 2005 07:45
Postitusi: 15
Asukoht: Keila
Küsimus siis - kas veekilpkonnale (punakõrv), kellel on u. 20-liitrine akvaarium sobib soojenduslambiks akvaariumi kohale surada 100-vatine punane pirn :) Loomapoes väideti, et sobib ikka, pange aga põlema, aga Junior ronis sooja punase ehmatuse peale oma kännumajja ja ei tulnud enne välja, kui ma olin selle ära kustutanud. Kas see oli lihtsalt uue asja ehmatus (ta paaril viimasel päeval on eluaegse emotsioonitulva saanud - tõime ta kilekotis lasnamäe loomapoest Keilasse akvaariumi, kus miljon sünnipäevalist teda klaasi tagant punnis silmadega terve õhtu passisid vaatamata keelamisele). või ongi punane lamp paha-paha punakõrva jaoks? :cry: Palun andke nõu! :D

**** Liigutatud esimese akvaariumi alt *** Rein


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Aug 13, 2005 10:08 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Kolmapäev Mai 18, 2005 04:04
Postitusi: 328
Asukoht: Tartu
Ma arvan, et sa peaksid tal ennem natue aega uue elukeskonnaga harjuda laskma ning siis uuesti proovima.

_________________
:/


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Aug 13, 2005 10:25 
Guru
Kasutaja avatar

Liitunud: Kolmapäev Mär 31, 2004 09:53
Postitusi: 4271
Pildid: 1
Asukoht: Tartu
20l on punakõrvale häbematult väike elamispind ka siis, kui ta sul vaid 5cm-ne on. su konn kasvab ja tahab kasvada korraliku supitaldriku suuruseks, selleks aga on vaja liikumisruumi
infrapuna lamp on kasvavale kilpkonnale eluliselt vajalik, sest loomulikku päikesevalgust ta ei näe (aknalauale tõstmisest pole abi, klaas murrab valgust ja peegeldab osaliselt ka tagasi). infrapuna on kilpkonnale vaja D-vitamiini sünteesiks ja metabolismi stimuleerimiseks eriti külmal ajal.
100W pirn on täiesti paras, kui tõstad lambi nii, et valgus langeb vaid poolele terraariumile ja pirn asub terraariumi platvormist vähemalt 30cm kõrgusel. konnal peab olema alati võimalus varju minna. ära unusta oma kilpkonnale kasvuperioodil anda lisakaltsiumit kilbi kasvuks!

offtopic: volitatud isikud võiksid teema ümber tõsta alateemasse "muud veeloomad", kuhu see kuuluma peaks


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Aug 14, 2005 10:50 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Laupäev Aug 13, 2005 07:45
Postitusi: 15
Asukoht: Keila
Tänan! Eks ma lasen tal veidi harjuda ja katsetan uuesti. Akvaariumi kohta nii palju, et praegune akvaarium oli lihtsalt kingituse osa, plaanis ongi soetada suurem. Siinkohal soovikski küsida, et kas keegi oskab soovitada, millise suurusega oleks mõistlik osta? Ta on hetkel tõesti 5 cm suurune ja kohe 200-liitrist ei tahaks vist muretseda (ruumi pole selle jaoks hetkel :oops: )


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Aug 14, 2005 10:45 
Guru
Kasutaja avatar

Liitunud: Kolmapäev Mär 31, 2004 09:53
Postitusi: 4271
Pildid: 1
Asukoht: Tartu
mõistlik on osta mitte litraazi, vaid mõõtmeid arvestades, sest vaevalt, et kilpkonnale meeldiks elada 200-liitrises, mis on nii kitsas, et ta ei mahu end ringi pöörama.
minimaalsed mõõtmed, arvestades seda, et su konn kasvab umbes 30cm suuruseks on 2,5 kilpkonna kilbi pikkust terraariumi pikkuseks (sellest 1/3 kuiva maad ja 2/3 sukeldumisosa) ja 1,2 kilbi pikkust terraariumi laiuseks (et konn mahuks vabalt ringi keerama). kõrgus peaks olema minimaalselt 1 kilbi pikkus + 30cm - selline skeem on tulnud arvestusest, et kilpkonn vajab sukeldumiseks nii kõrget vett, mis on võrdne tema kilbi pikkusega ja soojuslambid ei tohiks platvormile asuda lähemal, kui 25-30cm. seega saad täiskasvanud kilpkonna minimaalseks elamispinnaks klaaskasti mõõtmetega 75 x 36 x 60cm = 162 liitrit.

loodetavasti ei ehmatanud sa mu jutu peale ära aga selline see kilpkonnapidamise reaalsus on. tellija mõõtmete järgi valmistavad akvaariume/terraariume päris mitmed firmad. otsinguga leiad foorumist kindlasti ka nende kontaktandmed.


Üles
 [ 5 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver