foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 2 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: kaanid
PostitusPostitatud: Neljapäev Aug 04, 2005 04:56 
Akvarist

Liitunud: Teisipäev Dets 16, 2003 02:46
Postitusi: 442
Asukoht: Tallinn
Mõtlesin, et on huvitavad elukad. Kui mõnel akvaristil säherdune tont akvaariumis elutseb, kuulaks meelsasti kogemusi ja ei ütleks ära ka võimalusest mõnda sellist akvaariumit Tallinnas uudistada.

Kui siin foorumis otsingusse kaan kirjutada, siis on linke nagu ratsahobuse5177A, aga kaanidest on juttu vist ainult ühes teemas. Kurb.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Aug 07, 2005 04:28 
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Esmaspäev Dets 29, 2003 12:21
Postitusi: 5555
Pildid: 6
Asukoht: Harjumaa, Kangru
Olen pidanud kaane nooruses, ega nad eriti nõudlikud pole, toidetud sai vihmaussidega. Neid soovitati kasutada ilma ennustamiseks, mõningane seos nende käitumise ja ilmamuutuste vahel isegi oli kuid mitte just ülemäära selge. Mul olid tavalised hobukaanid (Haemopis sanguisuga) , apteegikaane (Hirudo medicinalis) sai ka looduses nähtud kuid kuna nad olid nii haruldased (on muide praegu looduskaitse all) ning toitmise osas polnud head ideed (ta on välisparasiit, peremeesorganismiks sobivad kahepaiksed, koduloomad, inimene ;) , ka kalad ja linnud - ei tahtnud näha kuidas kaan kellegi verd imeb), siis neid ei püüdnud - vaatamata sellele et nad on hobukaanist palju efektsema väljanägemisega. Hobukaan on röövtoiduline elukas kes sööb kõike ettesattuvat, sealhulgas vihmaussid, teised kaanid, teod, karbid, putukavastsed, väiksemad kalad jne. Nii et kaladega akvaariumis ma kaane kasvatada ei üritaks. Muide, osad kalad suhtuvad kaanidesse nagu toitu, sealhulgas vikerkalad (vt. ntx http://www.rackelhanen.se/eng/10143.htm ).
Minu kaanikasvatamine lõppes sellega et mõeldes kaani heaolule tõin talle mõne aja pärast seltsilise - ja leidsin veidi hiljem et nad on üritanud teineteist ära süüa ja tulemuseks oli kaks võigast laipa. :(
NB! Nad ronivad veest välja, akva peab olema korralikult kaetud!


Üles
 [ 2 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver