foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 6 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 26, 2016 10:24 
Akvarist

Liitunud: Laupäev Mär 26, 2016 10:05
Postitusi: 3
Mul meie uue kilbu kohta paar küsimust. Olen algaja ja võib tunduda, et miks ma võtsin üldse selle looma jne... Kuid me kõik alustame kusagilt.
Nimelt inimene loobus siis oma kollakõrv ilukilpkonnast. Me mehega otsustasime ta endale võtta ja nii saigi ta võetud. Ta on 1,5 aastane nimega kilbu. Sugu ma kahjuks ei oska nii vaadata :D
Küsiks siis muu toidu kohta. Lugesin küll mida võiks talle veel anda aga ma ei leidnud kusagilt mis kogust anda. Hetkel on ta ainult kraanoleid saanud. Kuid lugesin, et oleks hea kui ta saaks taimseid asju ka. Nii ma siis küsiks mida kui palju oleks mõistlik anda? ( siin all mõtlen asju mida ka meie sööme)
Ja tean, et on söödavad taimeid ka. Kas on mõtekas neid ka proovida anda? ja neid milliseid ja kui palju?
hetkel on meil tal 80x40x40 akvaarium kuhu ta veel mahub kuid oleks plaan hiljem saada 130x70x70 akvaarium. Kuid filter mis tal on on isegi selle hetkese akvaariumi jaoks väike. Vaatasin välisfiltreid ja hetke valikuks on JBL CristalProfi GL e701 on see mõistlik valik?
Siis tal hetkel mis ma kaasa sain kivid jäävad liiga vee alla. Ehk siis ma peaksin midagi kõrgemat vaatama. Kas õuest võin tuua talle sinna uued kivid?
Mis on nende vee temperatuur mis oleks sobiv. HEtkel on tal vesi kusagil 20 kraadi kandis. See vist suht miinimum. Kuid mis oleks kõige parem asi osta mis hoiab mingit teatud temperatuuri vees? Kardan, et vesi võib vahel liiga külmaks langeda.
Loodan, et mõistate mind ja kurjaks ei saa :)

_________________
1 koer ja 1 kollakõrv ilukilpkonn


Üles
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 26, 2016 11:35 
Akvarist

Liitunud: Laupäev Mär 26, 2016 10:05
Postitusi: 3
A ja tahaks veel küsida, kas selle filtri solin teda närviliseks ei aja või neil on nõ savi, et see soliseb seal?

_________________
1 koer ja 1 kollakõrv ilukilpkonn


Üles
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 27, 2016 08:02 
Akvarist

Liitunud: Kolmapäev Veebr 01, 2012 10:22
Postitusi: 7
Asukoht: kodus
search.php?keywords=kilpkonn&terms=all&author=&sc=1&sf=all&sk=t&sd=d&sr=posts&st=0&ch=300&t=0&submit=Otsi
http://www.reptile.ee/foorum/viewforum. ... 78a6d5d480


Üles
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 27, 2016 12:10 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Neljapäev Dets 11, 2014 12:09
Postitusi: 133
Pildid: 2
Asukoht: Tallinn
Tere!
Veetemperatuur oleks hea nii 25 kraadi, muidu külmetab. Nii, et soojendi oluline ja soovitavalt plastmassist kaitsekattega. Muidu lõhub ära varem või hiljem. Valgustuseks spetsaalne UV toru vähemalt ( vajavad tugevat UV kiirgust aastaringselt). Rohelisega pead lihtsalt proovima hakkama, neil kõigil erinev maitse toidu suhtes. Minu punakõrv sööb näiteks vaid erinevaid akvaariumi taimi. Aegajalt võiks pakkuda ka akvaariumi poes müüdavaid suuremaid usse ja toidu poest külmutatud krevette ( sulata, eemalda pea ja terav sabaosa, koorik on aga oluline kilbi kasvatamiseks) ja tükelda sobivateks ampsudeks.

Saar kuhu ta saaks välja tulla, peab olema ikka korralik ja veest väheke kõrgemal ja et sinna saaks ronida mööda spetsiaalseid trepiastmeid mis otsapidi vees. Kasvab ta ilmselt eluaeg pisut suuremaks. Meil on 15 aastane "mürakas " aga ikka kasvab edasi. Nii, et uue akvaariumi soovitan ikka suure varuga osta, et selline 30 cm kilbi pikkusega tegelane ka saaks seal vabalt ümber pöörata ja ringi ujuda ( seega akva laius vähemalt 50 cm parem muidugi kui rohkem) ning saarele välja päikest võtma ronida.
Saar võiks ruumi kokkuhoiu mõtted vee kohal rippuda, siis saab kilpsu ka saare alla, justnagu koopasse, peitu minna. (minu omale see meeldib). Saar oleks soovitav puidust, pleksiklaas, muust plastikust. Kivid on väga tugevad materjalid ja kipuvad kõhukilbile kriimustusi tekitama, sealt aga võivad seenhaigused levima hakata. Mina katsin saare ka plastikust madala kunstmuruga, et oleks pehmem.

Akva kõrgus pole nii oluline kui põhjapindala suurus kus ringi müdistada. Vee sügavus akvas peaks olema nii, et kui ta tagajalgadele püsti tõuseb , siis ulatuks nina veest välja.
Filtratsioon peab olema akvas väga tõhus. Minul on nii sise - kui ka välisfilter. Sisefilter võtab esimese sodi vastu, siis ei ummistu välisfiltri torud liiga kiiresti ära. Välisfiltri võimsus peaks olema veekogus korrutatud kahega ( st.200 l kilpkonna vee kohta 400l tavalise akva filter).
Jutt sai pikk aga loodan ,et on abiks.


Üles
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 27, 2016 10:45 
Akvarist

Liitunud: Laupäev Mär 26, 2016 10:05
Postitusi: 3
Kas sa oleksjd nii hea ja saaksid mulle enda akvaariumist pildi teha. Kuidas just see saare osa sul ehitatud.

_________________
1 koer ja 1 kollakõrv ilukilpkonn


Üles
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 27, 2016 11:09 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Neljapäev Dets 11, 2014 12:09
Postitusi: 133
Pildid: 2
Asukoht: Tallinn
Üritan homme pilti teha.


Üles
 [ 6 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver