foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 3 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Kuidas paljunevad tornteod?
PostitusPostitatud: Laupäev Juun 18, 2005 02:37 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Pühapäev Mär 27, 2005 01:00
Postitusi: 133
Asukoht: Tartu/ Abja-Paluoja
Nimelt leidsin eile ühe häästi pisikese ca 2 mm tornteo. Olen pidevalt jälginud akvaariumi ääri, et vältida tigude, eriti õuinatigude paljunemist, aga kas tornteod äkki paljunevad nö pinnases? Sest nad on ju kogu aeg seal pinnanses. Ja kuidas ma saaksin siis seda paljunemist takistada? Kas ainult mehaaniliselt, st välja korjates?

_________________
Juwel70


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Juun 18, 2005 10:59 
Akvarist

Liitunud: Reede Sept 24, 2004 08:45
Postitusi: 262
Asukoht: Tartu
need loomaksed paljunevad tõesti pinnases, nad ei jäta oma munakuhilat kuskile laokile, vaid hauvad selle oma kehas ilusti valmis ja välja lastakse elusad pisikesed tornteod. Põhimõtteliselt on nad üsna head tegelased, pisut nagu vihmaussid(aga miskit mulda või liiva nad ei söö!). Samas paljunevad nad tohutu kiirusega, eriti kõrgematel temperatuuridel, nii et soojaveeakvad on neid varsti täis. Väljamaa kirevahvenlaste foorumis räägiti, et nad võivad isegi 1/5 põhjapinnasest moodustada :shock: . Ja kuna nad on ikkagi elus loomakesed, hingavad, söövad ja kakavad, siis peab oma kaladele lisaks arvestama veel päris mitme suure kalaga biomassi kohapealt. Nende arvukust oleks vaja hakata piirama, kui neid ka päevasel ajal palju akva põhjas(pinnase peal) ja mujal liigub. Parim on neid näppudega välja korjata või öösi kahvaga mööda akvaklaasi tõmmates koguda(öösi ronivad nad mööda klaase, kui seda päeval massiliselt tehakse, siis on ökokatastroof).

_________________
340l ja 100l troopilisi kalu


Üles
 Teema pealkiri: teadmatus lihtsalt
PostitusPostitatud: Pühapäev Juun 19, 2005 11:51 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Pühapäev Mär 27, 2005 01:00
Postitusi: 133
Asukoht: Tartu/ Abja-Paluoja
nu tegelikult päevasel ajal või siis seni kuni lamp põleb neid eriti näha pole, ainult paar tükki võib-olla on upakil pinnases nagu tornid :D, aga tean et pinnases on neid hunnikus. Olen veel suht algaja ja ei tea ka tigudest eriti. Kõige rohkem kardan neid parasiittigusi, aga tornteod vist ei ole nende hulgast. Et lasen neil siis praegu rahulikult olla ja kui nad peaksid hakkama päeval ka pinnase peal olema, et siis korjan neid tasapidi välja. :)

_________________
Juwel70


Üles
 [ 3 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver