Mul on õunatigu pisikeses 16.5 liitrises akvaariumis koos emase bettaga.
Saavad rahulikult läbi, ruumi kahepeale piisavalt. Tigu on mõned kuud vana kindlasti - nii 4 vast ikka.
Aga mu tigu tahab millegipärast rännata aeg-ajalt. Ei tea kas on emane/isane või kas neil on üldse sugu, aga vaevalt, et ta oma munasid riputama läheb, sest paarilist tal pole.
Vesi on nitritite osas korras, just vahetasin enne kui ta viimane kord välja tuli. Vahepeal tundub, et pärast vahetamist tahabki rohkem ära sealt.
Aga samas - panen iga kord JBL Biotopoli, mis peaks kõik metallid jms jama ära ladestama. Metallist asju ei lase akva lähedale ega sisse.
Kui kurki vms panen, siis leotan vees, mis enne keema kuumutatud, et oleks pehmeja parasiite ei tohiks olla.
Kardan küll, et ma vahepeal ei pannud talle eraldi süüa, akvaarium väga väike ja betta sööb ju meil ainult mõne helbe,
ehk oli näljas?
Ehkki mul enne veevahetust hakkas isegi väike vetikaprobleem nagu tekkima, kardhein lagunes, orgaanikat oli palju ja olid mingid valged udemed, ta võiks nagu süüa neid või, panin talle just kinni nad põhja külge, et hea ronida.
Vett vahetan kord nädalas nii 30% ehkki võiks isegi vähem mingite kalkulaatorite järgi.
Vesi on mul pigem väga kare - GH - 16 KH 13,5 , ega see koda tal muidu vastu poleks pidanud kukkumistele.
Pean tunnistama, et akva on see kõige lihtsam ja eraldi kaant pole, olen võrgu peale laotanud, et betta välja ei hüppaks, aga ta lihtsalt tuleb sealt alt läbi.
Eriti meeldib talle passida selliste kavatsustega mullitaja toru ees oleval seinal ja sealt üle ronida,
on see võimalus, et tal kuidagi õhupuudus?
Lõpuks panin võrgu MacGyveri teibiga kinni ajutiseks lahenduseks, aga kui lahti peaks jätma toitmise vms puhul siis on jamma:D
Kui keegi teab ka, et kuidas või millistviisi tõket/kaant sinna võiks lihtsama vaeva ja kuluga meisterdada, siis kuulan huviga
Siin käisin ka ja lugesin,
http://applesnail.netaga jah pm see teema, lihtsalt, et ei tohikski lahtises akvas olla, samas minu sõbranna omad ei roni välja sama suures akvas. Miks?