foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 3 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 02, 2015 04:40 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Neljapäev Jaan 17, 2013 01:39
Postitusi: 867
Pildid: 20
Asukoht: Tallinn
Puhastasin eile välisfiltrit mida märkmete järgi olin viimati puhastanud 7-kuud tagasi. Sellel ajavahemikul sai küll 1-2x puhastatud välisfiltri torusid. Vetika ollusega kaetud läbipaistvad filtritorud on silmale valus ja jõle vaadata.
Muidu oli filtriga kõik töökorras. Ainult et mida kuu edasi seda rohkem märkasin et väljavool muutub aina nirumaks. Välisfiltri väljavoolust oli märgata ka seda et aeg ajalt viskas puhta vee asemel akvasse mingit sogasemat ollust.

Võtsin välisfiltri juppideks lahti ja oma suureks üllatuseks avastasin et filtris elutsevad sajad kui mitte tuhanded 1-2mm prügitigude (ramshorn snail) kolooniad. Seal oli nii elusaid (kojas sisu) kui surnuid (kojad tühjad) prügitigusid. Tigusid oli kõikjal svammidel, biopallidel, makaronidel, külgseintel ja kanistri põhjas. Kogu loo huvitavam külg on see et akvas endas pole mitte ainumastki prügitigu juba pea et aasta otsa olnud. Väliselt prügiteo vaba akva, mitte ühtegi prükkarit!

Kas kõikide prügitigude kolooniate ümberkolimine välisfiltrisse on akvas tavapärane nähtus ja kas sellel on mingit kindlamat põhjust või tausta?
See oli meie akvas 2-aasta jooksul esimene kord kus prükkarid okupeerisid seinast-seina välisfiltri.

Ma ise suurt ei usu et prügiteod on nii arukad olevused kes täpselt teavad mida nad teevad ja kuhu nad lähevad. Et kui akvas on pidevalt liikvel näljased killerteod et siis prügiteod kollektiivselt otsustavad a'la stiilis: "Seltsimehed! Meil on siin akvas väga ohtlik elada, näe kolime parem ära välisfiltrisse! Sinna killerid enam meile ei järgne ning meie elu muutub jälle külluslikuks ja rahulikuks." Ja nii sünnibki välisfiltrisse arukate olevustega asustatud koloniaalne "prügitigude linn". :)

_________________
180L, JBL e1501, 2x30W
3 tetra(bct),1 garra rufa, 1 sewellia
3+ killertigu,3+ amano krevett


Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 02, 2015 05:59 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Reede Mär 12, 2010 08:56
Postitusi: 590
Pildid: 3
Asukoht: Tartu
Akvaariumis pole neil lihtsalt midagi süüa, filtris leidub rohkem neile sobivat toitu. Mul on sisefiltris neid olnud kui olen pikemat aega eemal olnud ja pole akvaariumi askukatele piisavat süüa andnud.

_________________
180L: JBL CP e1502,LED,CO2,UV-C; kalad
100L: JBL CP e902,LED,UV-C; gupid


Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 02, 2015 06:16 
Akvarist

Liitunud: Teisipäev Juun 24, 2014 07:35
Postitusi: 225
Pildid: 20
Asukoht: Kiili vald
Mul oli sama probleem krevettidega. Mitte et akvas neid üldse ei olnud, aga välisfiltris oli neid ikka hulgi. Panin 3,5€ eest välisfiltri sissevõtu ette svammi. Probleem lahenes... Samuti hoian filtrit kauem töös - ennem pidin kord kuus lahtiv võtma, sest vool jäi nõrgaks, nüüd pesen kord kuus sissevoolu svammi.


Üles
 [ 3 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver