foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 3 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Vikerkaarekrabi
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 23, 2014 12:21 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Laupäev Mär 10, 2012 02:15
Postitusi: 72
Pildid: 1
Asukoht: Rakvere
Tere, mul mõned küsimused vikerkaarekrabi kohta (vahetas kesta alles ja kaotas 4 jalga!!). Millest see on ,et krabi mullitab veekiht on mulle täis ja mida veel krabile pakkuda peale pirni, õuna, kurgi ja spets toidu. Kas krabile on võimalik võtta tagantjärgi paariline/sõber nii et nad ei kakle?? Kas nad tahavad rohkem maismaad või vett?

_________________
14l ja 70l
kiiremaks kontaktiks pöörduge ps.


Üles
 Teema pealkiri: Re: Vikerkaarekrabi
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 04, 2015 03:53 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Neljapäev Jaan 17, 2013 01:39
Postitusi: 867
Pildid: 20
Asukoht: Tallinn
Oma küsimusele leiad vastuse siit.

Ühes seltskonnas pajatati 2014 vana aasta lõpu jutt. Nimelt läksid 2tk krabi omanikud pikale reisile ning krabisid jäi akvas hooldama üks nende peretuttav. Kui see "hooldaja" ühel päeval jälle krabisid toitma läks siis avastas ta oma suureks üllatuseks et krabisid sellel päeval toita pole vaja. Nimelt järas üks krabi isukalt teist krabi. Seega krabide koospidamine on selline "risky business".
Kui on suurem akva (100L) siis võib Harlequin Crab (Cardisoma armatum) puhul riskida isase emase suhtega 1:1. Tegemist ju kiskjaga. Mina peaksin akvas ainult ühte isendit ehk siis kogu akva (40-60L) ainult krabile. :)

Vikerkaarekrabi ehk Harlequin Crab vajab maismaa pinnast, sest käib aeg-ajalt nö. maapeal. Akva puhul saad edukalt kasutada veest välja ulatuvat lamedat juurikat kus krabi käib puhkamas ja ennast soojendamas. Muidugi peaks see juurikas veest väljas olema nii et krabi akvast välja ei pääseks.

_________________
180L, JBL e1501, 2x30W
3 tetra(bct),1 garra rufa, 1 sewellia
3+ killertigu,3+ amano krevett


Üles
 Teema pealkiri: Re: Vikerkaarekrabi
PostitusPostitatud: Teisipäev Veebr 03, 2015 12:31 
Akvarist

Liitunud: Neljapäev Juul 17, 2014 07:05
Postitusi: 3
Minu vikerkaarekrabile meeldib meeletult ehitada.. Seega võiks olla materjali, mida ta saaks edasi tagasi vedada. Mul on 60 liitrises akvaariumis kuskil 8 cmi kive ja vesi... aga vett peab tihti vahetama, sest filtrit mul sees pole, talle see müra ei meeldi.

Soojenduseks olen kasutanud, kivi, lapatsit ja soojapulki. Kivi ei soojendanud piisavalt talvel, seega kasutan seda ainult suvel. Lapatsiga oli nii, et see oli algselt ilus nelinurkne, aga mõne kuuga ''näris'' ta selle ära.. Sarnaselt tegi ta ühe peenema soojapulgaga, millel ta nagu konserviavajaga otsa maha lõikas :D

Süüa annan põhjakoristajate tablette, krabitoitu, kanafileed, hakkliha, kurki jne.. Soovitan katsetada anda talle süüa pikkade pinsettide vahel, õpib ilusti 'käpaga' võtmise ära :D

Kestumisest nii palju, et minul on ta 3 aasta jooksul oma 4-5 korda kestunud. Ühe korra ta kaotas jala kestumisel, aga see tuli järgmise korraga tagasi. Tal tekib selline punn sinna ja kestumisel vupsabki välja seal koos jalaga. Kuigi ma ei tea, mis seis on kui lausa 4 jalga kaotas - äkki ta ehmus kestumise ajal või ei olnud piisavalt head tingimused (tahavad täiesti vee all olla kestudes).

Mitmekesi koos pidamisest: kui sa vaatad loomapoodides, kuidas neid mitmekesi koos hoitakse - paljudel sa oled näinud, et kõik jalad alles oleks? Isiklikult olen näinud jalgu siin-seal vedelemas ja lausa ühe krabi, kellel polnud ÜHTEGI jalga, ometi ta olevat juba nädal aega olnud nii ning sõi täitsa isukalt ja isegi liikus ringi! Ma ei tea, kuidas ta seda tegi, aga nägin ise ka... Veidi UFO-laadne .. :D

Ja see mullitamine.. Nii palju kui mina olen aru saanud, siis ta mullitabki.. Kui tal igav on või siis kui ta tahab enda arust kõva mees olla ja on härga täis.
Ta krõksub ka.. Eriti öösel, maru keeruline magada.


Üles
 [ 3 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver