Minu vikerkaarekrabile meeldib meeletult ehitada.. Seega võiks olla materjali, mida ta saaks edasi tagasi vedada. Mul on 60 liitrises akvaariumis kuskil 8 cmi kive ja vesi... aga vett peab tihti vahetama, sest filtrit mul sees pole, talle see müra ei meeldi.
Soojenduseks olen kasutanud, kivi, lapatsit ja soojapulki. Kivi ei soojendanud piisavalt talvel, seega kasutan seda ainult suvel. Lapatsiga oli nii, et see oli algselt ilus nelinurkne, aga mõne kuuga ''näris'' ta selle ära.. Sarnaselt tegi ta ühe peenema soojapulgaga, millel ta nagu konserviavajaga otsa maha lõikas
Süüa annan põhjakoristajate tablette, krabitoitu, kanafileed, hakkliha, kurki jne.. Soovitan katsetada anda talle süüa pikkade pinsettide vahel, õpib ilusti 'käpaga' võtmise ära
Kestumisest nii palju, et minul on ta 3 aasta jooksul oma 4-5 korda kestunud. Ühe korra ta kaotas jala kestumisel, aga see tuli järgmise korraga tagasi. Tal tekib selline punn sinna ja kestumisel vupsabki välja seal koos jalaga. Kuigi ma ei tea, mis seis on kui lausa 4 jalga kaotas - äkki ta ehmus kestumise ajal või ei olnud piisavalt head tingimused (tahavad täiesti vee all olla kestudes).
Mitmekesi koos pidamisest: kui sa vaatad loomapoodides, kuidas neid mitmekesi koos hoitakse - paljudel sa oled näinud, et kõik jalad alles oleks? Isiklikult olen näinud jalgu siin-seal vedelemas ja lausa ühe krabi, kellel polnud ÜHTEGI jalga, ometi ta olevat juba nädal aega olnud nii ning sõi täitsa isukalt ja isegi liikus ringi! Ma ei tea, kuidas ta seda tegi, aga nägin ise ka... Veidi UFO-laadne ..
Ja see mullitamine.. Nii palju kui mina olen aru saanud, siis ta mullitabki.. Kui tal igav on või siis kui ta tahab enda arust kõva mees olla ja on härga täis.
Ta krõksub ka.. Eriti öösel, maru keeruline magada.