foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 28 postitust ]  Eelmine  1, 2
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: CRS elab ja paljuneb.
PostitusPostitatud: Laupäev Dets 13, 2014 11:56 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Jõulud on saabumas, kuid ega nende CRSidega kerge just pole. Suured on kõik kenasti elus ja terved. Kannavad mune, kuid kui järglaskonna koorumisaeg saabub siis on pisikesi suhteliselt vähe. Millegi pärast on ellujäämise protsent üsna madal. Esimesest portsust, kus oli 30 järglast on järgi hetkel 1/6. Hetkel veel kahel emasel munad all, loodan et saab ikka rohkem järglasi kui ainult 5.

Veenäitajad on korras, KH võiks madalam olla. Hetkel 5. Samas uurides maailmast on see tavaline probleem, et ellujäämisprotsent on madal. Üldiselt arvatakse see olevat kas vees olevate ainete puudus/üleküllus, toitmisvead või lihtsalt liiga noored emased.

Loodan, et asi paraneb.

Attachments:
PC120265_1.jpg
PC120265_1.jpg [ 74.09 KB | Vaadatud 227 korda ]
PC120257_1.jpg
PC120257_1.jpg [ 65.6 KB | Vaadatud 227 korda ]

PostitusPostitatud: Laupäev Sept 19, 2015 01:52 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 2
Heh-heh, mina soetasin omale pool aastat tagasi 3 sellist tegelast. Ja üllatus missugune, kui oma akvas peagi ühel mammal marjase kõhu leidsin ning paar kuud tagasi palju rohkem kui 3 sellist kirevat tegelast leidsin ;) Kirjanduse andmeil ei tohiks nad nii lihtsalt paljuneda ju midagi... =P~ Ju siis akva tingimused neile soodsad. Ise ei tee muud, kui jälgin vaid, et vee temp üle 26 ei tõuseks ning et ph liiga kõrgele ei läheks (mul pehme vee kalad, kes on märku andnud, et madalam ph - kuni 7.0 - istub neile paremini kui üle selle).

Trigonostigma heteromorpha
Krevetid

Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 21, 2015 12:10 
Moderator
Kasutaja avatar

Tore kuulda, et sul CRSid kenasti edenevad. Ilmselt on tõesti hea vesi või oled sattunud tugevamate isendite peale. Kas oled enda vees ka TDSi mõõtnud? Minu omad paljunevad nüüd ka vahelduva eduga, kuid tahavad väga puhast vett, nii et taimedel pole sellest veest midagi võtta.

Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 21, 2015 01:12 
Akvarist
Kasutaja avatar

TDS taset pole mõõtnud, kuna ei tea, kus seda testerit Eestis müüakse. Ootaks heameelega sellekohast infot. Selline tester oleks küll hea asi =P~ Seda enam, et veevahetusi teostan nüüd üliharva (viimati 9 kuud tagasi).

Tean vaid, et veevahetuste puudumisest hoolimata onmu NO3 ja PO4 on pidevalt nullis - palju taimi, vähe kalu ja kuna nüüd hakkavad Anubiased juba näitama rahulolematuse märke lehtede kolletamise näol, siis ilmselt pean hakkama neid aineid kunstlikult lisama. Loodan vaid, et see mu krebudele saatuslikuks ei saa... Teised näitajad (Fe, K, Mg) on normis. Võibolla ka liiga kõrgeks kippuv ph (7.4-7.6) on Anubiased pannud nina kirtsutama. Lisasin uuesti ka Tormec Active pelleteid ph mõningaseks alandamiseks. Hoian pöialt, et see mu krebudele samuti meeltmööda on.

Krevetid

Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 21, 2015 03:07 
Moderator
Kasutaja avatar

Nu jah, mina nii küll asju ajada ei saa. Kui taimed akvaariumis, siis söövad nad Ca, Mg, K jne elemendid veest välja ja krevetid vajavad neid aineid kestumiseks. Samas kunstlikult neid ise juurde panema hakata võib veenäitajaid liiga järsult mõjutada. Targad räägivad, et kõik mis akvaariumi paned jõuab ükskord ikkagi vette, nii et 9 kuuga on sinna kogunenud suur hulk erinevaid aineid, kuigi NO3 ja PO4 on all, ei tähenda see, et biokoormust poleks. Samas nüüd kui otsustad vett vahetada, teeksin mina seda vähehaaval.
Turbagraanulid teevad muidugi head, kuid ka neid tuleb minul panna mõõdutundega. TDS meetri saab mõistlikult soetada näiteks ostast https://www.osta.ee/digitaalne-vesi-tds ... lar_ended2

Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 21, 2015 05:35 
Akvarist
Kasutaja avatar

Aitäh nõuannete eest! Eks ma lisangi igapäevaselt taimedele kompleksväetist, kus kõik sees, v.a. NO3 ja PO4. Muidu oleks neil jah, ilmselt paljudest elementidest puudus. Ja teen igaks juhuks regulaarselt teste, et asi jonksus oleks. Biokoormus kindlasti on, kuid loodan, et kuna suur akva, paksult taimi täis ning kalu jm olevusi suht vähe ning needki kõik väikesed tegelased, siis on akvas suutnud tekkida oma nn mikromaailm ja bioloogiline tasakaal.

Krevetid

Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 21, 2015 10:44 
Akvarist
Kasutaja avatar

Andryk kirjutas:
Kas oled enda vees ka TDSi mõõtnud? Minu omad paljunevad nüüd ka vahelduva eduga, kuid tahavad väga puhast vett, nii et taimedel pole sellest veest midagi võtta.

Nii. Tellisin TDS mõõtja ära ega jõua ära oodata tulemuste teadasaamist. Tunneks huvi aga, kui madal on Sinu akvas TDS tase?

Krevetid

Üles
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 22, 2015 11:08 
Moderator
Kasutaja avatar

CRSist saad lugeda natuke minu kodulehelt https://sites.google.com/site/andryakva ... imused/crs
Samas TDSi puhul peab silmas pidama, et levinud on kaks erinevat ühikut- ppm ja µS mikrosimens. Erinevad TDS meetrid võivad mõõta erinevaid ühikuid. PPMides sobib vahemik 100-200 ppm. 1 ppm TDS= 1.56 microS/cm.
Mina püüan hoida enda akvas TDSi alla 200.

Üles
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 22, 2015 01:43 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tänud info eest! Isegi üllatavalt kõrge see TDS soovitus. Mõni ingliskeelne sait ütleb isegi, et nn pehme vee elukate puhul (eriti kui tahad paljundada) võiks ideaalis hoida TDS nullilähedase, kuid kindlasti alla 150 ppm... :? Kui Sinu elukad aga end 200 lähedal hästi tunnevad, siis see on heaks teejuhiks!

Krevetid

Üles
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 22, 2015 08:25 
Moderator
Kasutaja avatar

0 TDS on destilleeritud vesi, raske uskuda, et krevettidele soovitatakse väga mineraalivaest vett. Nad paevad ju millesti ka kestuma. 0 lähedasena hoitakse ainult KH. GH peaks olema nii 5-6.

Üles
PostitusPostitatud: Laupäev Sept 26, 2015 06:15 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ei soovitata tõesti nullilähedast, lihtsalt vihjatakse mõnel pool, et looduses on tundlike pehme vee kalade (kardinal tetrad jmt) veekogude TDS tase sageli nullilähedane. Aga see on teine teema.

Nii, sain oma kauaoodatud TDS mõõtja ka kätte ja tegin uued testid. Ph hetkel 7.0, KH 3, GH 4, TDS -üllatus-üllatus - 126 (!) Arvestades, kui kaua on mu vesi olnud vahetamata ning kalade toitmisel pole ma väga kitsi (suur näpuotsatäis igapäevaselt) ning et lisan sinna taimede jaoks igapäevaselt mikro-ja makroväetisi, mis samuti TDS taset tõstma peaksid, on tulemus hea ja olen väga rahul \:D/ Selle tubli tulemuse eest pean muidugi oma üüratut taimede armeed kiitma (noh ja natu võib-olla ennast ka) :)

Krevetid

Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 28, 2015 09:38 
Moderator
Kasutaja avatar

126 ppm on tõesti hästi. Tabeli järgi annab sul CO2 10mg/l. Kas lisad natuke CO2 ka või kasutad filtris pisut turvast?

Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 28, 2015 10:33 
Akvarist
Kasutaja avatar

Manustan igapäevaselt EasyLife Easycarbot (väga tiheda taimestiku korral, nagu mul, soovitatakse kahekordset kogust, kuid pole julgenud eeskätt krevettide tõttu nii palju lisada ning piirdun seetõttu nn tavapärase kogusega) ning filtrisse lisan regulaarselt turbapelleteid (200 gr JBL Tormec Active korraga) ,muidu kipub ph liiga kõrgele tõusma.

Krevetid

Üles
 [ 28 postitust ]  Eelmine  1, 2

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver