foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 3 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Teisipäev Veebr 11, 2014 04:07 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Neljapäev Jaan 17, 2013 01:39
Postitusi: 867
Pildid: 20
Asukoht: Tallinn
Avastasin et emane amano krevett sebib akvas ringi ja toksib koivakestega kõhuall olevaid mune. Nii silma järgi hinnates on mune ~50-100tk. Eeldan et mingi aja jooksul (ei tea küll millal?) need vastsed kooruvad munadest ja elavad magevee akvas 3-4 päeva ning siis riimveeta hukkuvad.

Ma siin nüüd mõtlengi et kuidas ja millisel viisil seda müstilist riimvett tekitada. Käivitan täiega uue 10L väikse akva ja üritan sealsest mageveest läbi kemikaalide tekitada justkui midagi merevee sarnast. Seejärel panen sinna emase kreveti koos munadega (kas täiskasvanud krevett suudab elada riimvees?) või siis hoopis ootan, passin igal ööl silm punnis taskulambi valgel suure magevee akva juures ja kui märkan mõnda 0.5-1mm kreveti titte ringi patseerimas siis püüan selle kinni (kuidas küll nii väikeseid püütakse?) ning poetan uude soolasesse mini akvasse. Väikses akvas vajaksid tited muidugi mingit eriliselt peent ja nähtamatut toitu. Neid kreveti jõnglasi peaks seal kasvatama vast mitmeid kuid, sest muidu pistetakse need krevetid suures akvas koheselt nahka. Vähemalt peaksid nad suure akva jaoks olema 1cm jurakad. Oot aga kas neid kreveti tittesid saab ikka pidada riimvees mitu kuud jutti või tuleks riimvesi mingi x-aja pärast muuta tagasi mageveeks. Väga segane lugu.

Hetkel tundub mulle amano kreveti tittede kasvatamine ja poputamine "mission impossible". Tundmatu ja keeruline protsess. Ei tea kas enamus amano krevettide pidajatest akvaristidel toimub pidevalt vastsete koorumine magevees. Et kas see amano kreveti munade kandmine on selline igapäevane ja tavapärane lugu.

Kas keegi akvaristidest on tekitanud mingil viisil endale kodus eraldi akvasse riimvett ja edukalt üles kasvatanud amano kreveti järglasi? :-k

Kas selline amano krevettide tehislik riimvee inkubaator on üldse mõeldav ja edukas ettevõtmine või tava akvaristile tühipaljas tulemusteta ponnistus.

_________________
180L, JBL e1501, 2x30W
3 tetra(bct),1 garra rufa, 1 sewellia
3+ killertigu,3+ amano krevett


Üles
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 05, 2014 12:23 
Akvarist

Liitunud: Esmaspäev Nov 21, 2011 02:25
Postitusi: 1052
Pildid: 0
Asukoht: Pärnu
No sellest kõigest on netis juttu väga palju. Ma ei mäleta täpseid vahekordi, aga küll leiad üles. Kõlbab tavaline poe meresool. Keerulisem osa on toitmine - pead fytoplanktonit tellima ja "hautama". Emane oleks mõtekas enne "poegimist" eraldi tõsta ,peale poegimist eemaldada ja akvaariumis soolsuse taset tõsta .......? Ei mäleta enam - googelda - leiad kõik mis vaja.


Üles
PostitusPostitatud: Reede Mär 07, 2014 02:25 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Neljapäev Jaan 17, 2013 01:39
Postitusi: 867
Pildid: 20
Asukoht: Tallinn
Tänan vastajat.

Hetkel on mul see amano kreveti "paljundusprojekt" peatatud. Krevetil mari juba ammu kadunud ja kalade poolt nahka pistetud. Nii et hetkel pole enam teoksil taskulambiga "öist vahtkonda". :)

_________________
180L, JBL e1501, 2x30W
3 tetra(bct),1 garra rufa, 1 sewellia
3+ killertigu,3+ amano krevett


Üles
 [ 3 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver