foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 11 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: kirsikrevettide kasvatamine
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 19, 2014 07:48 
Akvarist

Pildid: 3
teadjamad andke nõu,näitajad siis:
no2 0
no3 10(norm)
ph 7,6
kh 15,liiga kõrge
gh 14 võiks madalam olla,kuid ei õnnestu eriti,akvas mandlipuuleht,easycarbot hakkasin 2 ndl.tagasi kasutama,ferropol24-2 tilka iga päev,vetikat ainult anubiasel,natuke kookosel,veevahetus nädalas 25-30 liitrit-kas peaks rohkem?
vesi 26 kraadi-kas peaks madalam olema?
kunagi alguses oli ka suur tuust sammalt(java moss?),kuid see pudenes 2 kuuga laiali,seal meeldis krevettidele olla ja mõned pojadki kasvasid suureks,nüüd ei tule munasidki alla enam :(
mida võiksin ette võtta?

Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 20, 2014 07:57 
Akvarist

Pildid: 15
Olen kasvatanud kirsikaid nüüd mitu aastat ja esimene pool aastat ei saanud ka kuidagi nendega hakkama, mul nad isegi surid ära. Kuni sain noored kirsikad, siis nemad kohanesid hästi ja nende liin on siiani karjas sees. Veenäite ma ei kontrolli, on ainult püsiv NH3, NH4 test. Veevahetus kord nädalas, akvaarium 38 liitrit. (olen kasvatanud neid pehmes vees aga siis peab vaatama, et Ca saaksid juurde, kui ka karedas. Mõlemas paljunesid korralikult) Vesi on sul liiga soe, mul on 24 ja ühes akvas isegi 22. Suvel kui vesi oli soe, siis mul nad ka üldse ei paljunenud. Oleneb ka, millised kalad on akvas ja väga tähtis osa on taimedel, eriti mossidel. Kuna mul akvad kaladega ja kui moss ümberkolimisest põdes, siis ka paljunemist ei olnud. Kui on mossi soovi, kirjuta privasse, saaksin anda. Kui moss hakkas kõvasti kasvama, olid ka kohe krevetipojad olemas. Oleneb ka kui palju täiskasvanud süüa saavad. Toit mõjutab ka paljunemist, kui süüa pole piisavalt, poegi ei ole.
Ega ei ole täiskasvanuid vahepeal surnud, et äkki on ainult ühest soost krevetid alles jäänud?

Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 20, 2014 10:54 
Akvarist

Pildid: 2
Eks krevett nagu ka teised elusolendid, tahab stabiilsust ja kindlustunnet. Igasugu veelisandeid võimalikult vähe kasutada ja temp jah kuhugi 24 juurde. Kui munad all siis võib tempi jälle pisut tõsta munade kiiremaks valmimiseks. Minu esimesed krevetid paljunesid tihedas räni-kardheina puhmas ja nüüd tehutsevad nad aktiivselt ka riccia puhmastes. Oluline, et neil oleks võimalik kuhugi sisse pugeda ja kalad nende poegi sealt kätte ei saaks. Endal vähemasti moss kasvab kohutavalt aeglaselt, seega ise soovitaks ennem riccia kuhugi oksa külge või lausa kuhugi pinda jätta ja küll krevetid leiavad ka tee siis sinna pesitsema ;)

Üles
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 21, 2014 12:35 
Akvarist

Kas sul krevetid on üksi või koos teiste elukatega ?

Üles
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 21, 2014 02:26 
Akvarist

Tere,krevetid koos gupidega,teised coryd,kuhlid,ants.Muidugi gupid söövad pojakesi aga varemalt kasvasid ikka mõned suureks ka,probleem selles,et krevetimammale mune alla ei tule.
Krevette oli varemalt 50 umbes,nüüd 20 ainult.Lisan umbes kuu aega jbl atvitoli,äkki mingi ainete puudus.
Nüüd nädala jooksul pole surnud krevette enam leidnud,lisaks saavad krevetid nende spets toitu ka lisaks(jbl nano brawn for shrimps).
Kahtlustan,et gupid söövad selle nende eest kõik ära,kas krevett pimedas näeb süüa,paneks siis peale tulede kustutamist neile süüa???
Mida veel võiks ette võtta? :roll:

Üles
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 21, 2014 03:55 
Akvarist

Miks sul krevetid surevad? Siis ikkagi veega midagi viga, milline on NH3/NH4 näit? See lubatust kõrgem näit on surmav krevettidele. Või surid just vanadusest (kas olid vanemad täiskasvanud)? Järelikult ei ole keskkond stabiilne, kui on suremist rohkem. Kui krevettidel pole stabiilne keskkond, siis nad ka ei paljune. Sööki leiavad nad ikka, mina panen põhjakaladele tablette ja sealt saavad ka krevetid. Olen pannud ka taimede alla, kuhu kalad hästi ligi ei pääse. Ise ma oma akvades mingeid lisaaineid krevettidele ei pane, ainult Ca panin kui oli pehme vesi.

Üles
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 21, 2014 04:28 
Akvarist

Kui huvi krevette kasvatada, siis osta parem väike akvaarium. (siin foorumiski neid soodsa hinnaga) Hoiad nii ennast, krevette ja
teisi akvariste liigsest stressist. :lol:

Aga kui huvi eksperimente teha, siis hästi palju peidukohti krevettidele. Need peavad sellised olema kuhu kalad ei mahu.
Toidu võid panna ka mingisse väiksesse plastikpudelisse või anumasse kus vähemalt 2 auku ja kuhu teised elukad ei pääse.
Taimi võiks olla piisavalt. (et tagasein ei paistaks)
Toiduks võiksid anda ka blanseeritud spinatit, salatit, suvekõrvitsat jne.

Edu !

Üles
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 21, 2014 09:56 
Akvarist

peab ikka ostma siis nh3,nh4 testi-ei tea millise firma testid oleks parimad?

Üles
PostitusPostitatud: Reede Veebr 07, 2014 02:39 
Akvarist

Suuremad veevahetused,fosfaadifilter ja sambla ning uute krevettide lisamine.....ja juba esimesed pojukesed.. :D

Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 31, 2014 02:18 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Kas krevetiakvas võivad olla ka killerteod? :roll:

Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 31, 2014 04:52 
Akvarist

Minu akvades on ja pole kadusid krevettide hulgas täheldanud, kuna krevetid sigivad ka päris kiiresti kui keskkond neile sobib.

Üles
 [ 11 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver