Kirsikad (Neocaridina heteropoda) paljunevad magevees ja kui neil akvas vaenlasi ei ole (suuremaid kalu, kelle maiuspalaks nad võiksid saada), siis võivad lõpuks lausa plahvatuslikult paljuneda. Eelmise peakonnaga oligi nii, lõpuks 54L akva põhi vaid punetas. Aga mul õnnestus ikkagi sellest pesakonnast lahti saada ja väheoluline tegur ei olnud seal mollid ja minu poolsed vead.
Krevettidele meeldib Jawa moss või selle laadsed taimed. Kui selline väike tihnik on olemas, siis on paljunemine kindlustatud.
Kirsikad võivad olla ka teist värvi (kollased, rohelised). Võiks öelda, et punased kirsikad on nagu Neocaridina heteropoda` punast värvi tõug. Seega kui krevetid saavad vähem värvikate või teist värvi krevettidega kokku, siis "tõupuhtus" väheneb ja värv võib lõpuks hoopis kaduda. Nii juhtuski minu praeguse pesakonnaga. Ühelt foorumlaselt sain punakad, teiselt värvitud. Nüüd on mul akvas enamalt värvitud, üksikuid punakaid ja oh ime: ühes akvas on üks rohekas! Ilmselt pean enda akvades tõuparandust tegema!
Emane krevett on tavaliselt värvikam ja kopsakam. Need tillukesed lapsukesed, kes emme kõhu all ennast kinni hoiavad rikuvadki emme taljemõõdu ära.
Targemad paluks mind parandada kui ma millegiga puusse panin.