Hakkasin pühapäeva õhtul tegema korralist akvahooldust, sifoonisin põhja, vahetasin ~40% veest ja oh õnnetust. Avastasin akva nurgast surnud puukreveti mida juba õlg õla kõrval krõbistasid kambakesi killerteod ja üks ära eksinud corydoras. Killerteod ikka tegusad šaakalid, leidsid koheselt surnukese üles. Kui ma surnukeha poleks eemaldanud oleksid killerteod kadunukese täiega põske pistnud.
Puukrevett oli nö. laibalehata seega vast surnud 24h jooksul sest veel eile õhtul ma seal akva nurgas midagi ei märganud. Kuigi juba esimestest päevadest alates hakkasid puukrevetid aeg ajalt ringi kondama akva põhjas. Samas igapäevaselt väikeseid parvekalu toites oleks pidanud toiduosakesi läbi välisfiltri jaguma ka puukrevettidele.
Küsimus siis selles et millesse puukrevett nii kiirelt 2-nädala jooksul suri? Kahjuks ei taibanud ma koheselt veeteste teha. Nüüd juba 40% uus akvavesi sees. Ise mõtlen seda, et vaevalt puukrevett suri 2-nädala jooksul nälga või kas siis tõesti oli akvavesi võimsa välisfiltri toimel toidupalukestest nii puhtaks ja steriilseks filtreeritud. Tuleb tunnistada et vesi on akvas puhas ja selge. Kuid näiteks amano krevettidest ja killertigudest pole keegi surnud. Üks puukrevett on veel elus. Akva ise on 11-kuud vana. Vahest ikka see Mustamäe vesi oma keemilise kooslusega ei sobi tundlikele puukrevettidele.
Puukrevetid tõime oma akvasse täpselt 2-nädalat tagasi. Enne puukrevettide akvasse laskmist tegin ma eelnevalt põhja sifoonimise ja ~40% veevahetuse. Puukrevetid sattusid akvasse peale veevahetust. Võib arvata et juba tollel korral oli peale veevahetust toiteaineid puukrevettide jaoks vähevõitu. Ehk see polnud nende jaoks kõige soodsam aeg. Vähemalt nii arvan mina.
Kas kellelgi akvaristidest on olnud puukrevettidega samu kogemusi või siis arvamusi antud juhtumi kohta.