foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 4 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Reede Okt 26, 2012 01:36 
Akvarist

Tere!

Meil on selline tore loom olnud umbes aasta aega. Kui me ta võtsime, siis tal olid silmad rohelised, koos nähtavate pupillidega. Nüüd on ta silmad süsimustad ja ühe silma küljes on justkui imelik õhuke kiht (esimest korda märkasin seda mõned kuud tagasi). Samuti on ta veidi pelglikumaks muutunud, kükitab oma koopas. Et Eestis on väga keeruline leida mõnd eksperti, mõtlesingi siit nõu küsida. Kas see silmavärvi muutumine on normaalne? Olen pisut mures ta pärast. Loomapoodides ei osata ka midagi tarka öelda (kaasa arvatud Kalake).

Pilt
selline oli ta natuke peale seda, kui ta endale saime.

Pilt
hetkel ei ole fotokat käepärast ja ei ole ise ka kodus, aga tema mõlemad silmad on tumedad ja ühe silma küljes siis midagi taolist, nagu sellel pildil.

Tean, et krabid üldiselt just väga hästi ei näe. Akvaariumis on ta täiesti üksinda ja vähemalt minu teada ta pole ise end vigastanud. Mõned korrad on ka kesta vahetanud. Vee karedusega (õigemini pehmusega) probleeme ei tohiks olla, sest see väljenduks kesta värvis kohe.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 06, 2012 10:16 
Akvarist

Tere. Enda sama sugused 2 tk poolteist aastat olnud.
Silma värv on neil tuju järgi sellist mingit probllemi ei ole. Silm värv võib sõltuda ka keskonnast.
Kas krabi saab kesta vahetada üleni veeall või mitte: Kui ei saa siis võivadki tekkida silmade ja jäsemete vigastused.
Kuna ta on vaikseks kah jääenud võiks tal varsti marjad tulla aga kuna ta elab üksi ja minu teada pole krabi mõlema sugupoolega nagu vähk.
Teine vaarjant on et krabi hakkab kestuma. kui ta kestuma hakkab ei sõõ ta kah eriti. See imelik kiht oli minu krabi silma küljes kah natuke aega aga pärast järgmist kestumis see kadus. Kui suur on akvaarium?

Üles
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 27, 2014 01:06 
Akvarist

akvaarium on 120 liitrit, aga vett seal sees ei ole. talle on tehtud selline bassein (loe: veega kauss), kus ta saab end üleni sisse kasta ja mille vett ma siis keskeltläbi korra nädala-kahe jooksul vahetan (loomulikult eelnevalt töödeldud vesi ehk siis JBLi vahend vase sidumiseks, mikrofloora jms). sellise lahenduse pidin tegema, kuna ta kippus filtrijuhet läbi närima, enne oli põhjas ~10cm veekiht ja kivide otsas sai ta turnida. samas Kalake, netiallikad ja raamatud väidavad, et talle praegune lahendus peaks iseenesest täitsa sobima.

mul on vahepeal tekkinud temaga pisut teistsugune mure. võib-olla ei ole muretsemiseks alust, aga tundub, et vähemalt Eestis ei tea just väga paljud selle looma hingeelust. igal juhul ta viimased kolm-neli kuud on toiduga väga pirtsakas olnud. eelneva pooleteise aasta jooksul on ta kasvanud ja mitu korda kohe kesta vahetanud, sellele on eelnenud selline ühe-kahekuine näljutamiseperiood ja mõnd aega pärast kestavahetust on ta tavaliselt väga isukas olnud (pärast seda, kui ta enda vana oma on ära söönud). nüüd ta enam neid krabitoidutablette ei puutu vist alates jaanuarist juba ja ülejäänud toitu ka eriti mitte. ei õunu ega porgandeid (mis olid tema suured lemmikud), ega ka krevette. ikka vaatan, et midagi on ta näksinud küll, aga ei anna eriti võrrelda selle ajaga, kui ta jõudsamalt kasvas. junne igatahes kuskil näha ei olnud. kesta ta ei ole vahetanud vist oma pool aastat vähemalt.

eks vananedes muidugi hakkab kesta harvemini vahetama, ja ta on väike kange purikas, aga ikkagi tekib paranoia, et kas ma ikka olen kõik õigesti teinud. tahaks ikkagi, et tal oleks võimalikult hea olla.

isane on ta muidu.
panin manusesse kaks pilti.

Attachments:
Faili kommentaar: akvaarium novembris. nagu näha, on ta parajasti korraliku segaduse tekitanud. üritas kogu aeg filtri alla pugeda ja kõiki asju ümber tõsta.
DSC00202.jpg
DSC00202.jpg [ 251.37 KB | Vaadatud 120 korda ]
Faili kommentaar: akvaarium praegu. enne oli akvaariumis termostaat, nüüd on akvaariumi all soojendusmatt.
DSC01933.jpg
DSC01933.jpg [ 263.37 KB | Vaadatud 120 korda ]
Üles
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 27, 2014 01:14 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 3
Teil on kõik hästi. ma arvan et varsti ta hakkab teil kesta vahetama, aga vahetavad nad kesta vees. 1 foto on ikka parem variant talle selle pärast et vees on sojendi ja filter. Tal peab olema ka koopas kus ta peida end saaks.

Üles
 [ 4 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver