Loomulikult on igal inimesel oma arvamise õigus ja eelnev polnud mõeldud rünnakuna
Olen ka seda Euroopa krevetindust natuke uurinud ja jõudnud järeldusele, et suurem osa Euroopas müüdavatest krevettidest pärineb ikka Aasiast (loe:suurtest farmidest). Euroopas on loomulikult väga tegijaid krevetikasvatajaid, kuid nemad enamasti väga kaugele oma krevette ei müü ja kui müüvad siis need tugevad krevetid maksavad ka tõsist raha ning transport on eranditult Express kuller ja lennuk (kuni 2 päeva max). Seega näiteks Saksast kreveti saamine Eestisse 80€.
Enamus Neocaridinasid, mis Aasiast imporditakse kasvatatakse ette suurtes tiikides, basseinides ja neil on seal korralikke haiguspuhanguid, mis enne müüki maha surutakse. Mina aga ostes sellise kreveti panen ta oma vette ja haigus lööb kiirelt uuesti välja. Enamus krevetihaigusi on ravimatud ja teaduslikult ei ole mõne kohta isegi selgust, mis laadi infektsiooniga on tegemist.
Kui rääkida aga CRSist, siis see miks krevetid surevad on enamasti tulenev veest ja seal lahustunud ainetest ning loomulikult on sellega seotud ka pinnas, kuna viimane eritab vette erinevaid aineid. Peale pinnase on aga näiteks CRSidele ülioluline vees olevad mikroelemendid ja mineraalid. Kui seal on midagi puudu, ongi kogu lugu ja krevett sureb kestumisel või paar päeva peale seda.
Mina olen tõesti hetkel oma CRSide puhul tõe otsingutel ja kogemata õnnestus just esimene ports järelkasvu üles kasvatada, nüüd nuputangi, et mis on hetkel üle või puudu, et kogu tsükkel kenasti õnnestuks ja toimiks läheb veel aega ja katsetamist. Kahjuks võtab iga uus katse oma paar kuud. Parameetritest vast niipalju, vesi on oma kaevu oma TDS 90 GH4, niiet puhas. Läbib veel enne kolmeastmelise filtri, enne kui kasutan. ph on 6,6 -6,8. Mingit kõikumist päeva lõikes ei tohiks olla, seda peab tagama puhver. CRSi kasvatamisel ei ole puhvriks KH, sest norm on KH-0. Puhvriks on tavaliselt aktiivpinnas või filtrisisu. CO2 kasutan väga ettevaatlikult veidi, kuna põhjas on palju "muru" ja taimed seda vajavad. Hapnikutase on 8-10mg/l, seda toodavad taimed ja vee liikumine. Olen ka kuulnud, et hapniku tase peab olema väga kõrge, kuid samas on ka gurusid, kes liigset hapnikku hoopis ohtlikuks peavad.